ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Έλληνες ομογενείς νεκροί από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

ουκρανία-έλληνες-ομογενείς-νεκροί-απ-152062

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί μια ώρα από τη δραματική έκκληση του υπουργείου Εξωτερικών προς τους Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα, ένα αιματηρό περιστατικό με θύματα Έλληνες ομογενείς έρχεται στο φως.

Ο θάνατος των δυο Ελλήνων ομογενών και ο βαρύτατος τραυματισμός άλλων δυο στο χωριό Γράνιτνα, στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, οφείλεται σε πυρά τριών Ουκρανών στρατιωτών που σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών άνοιξαν πυρ για ασήμαντη αφορμή!
Ο Νίκος Δένδιας θα απαιτήσει εξηγήσεις από τον Ουκρανό ομόλογό του, με τον οποίο έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικά μετά τη δολοφονία των δυο Ελλήνων!

Η είδηση για το θάνατο των δυο Ελλήνων ομογενών έρχεται λίγη ώρα αφού το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κάλεσε τους Έλληνες που βρίσκονται στην Ουκρανία, να εγκαταλείψουν τη χώρα άμεσα, αφού καθημερινά η κατάσταση στη χώρα είναι όλο και περισσότερο τεταμένη.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου