ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Περιέφραξαν τα… παγκάκια στην Τουρκία

κορονοϊός-περιέφραξαν-τα-παγκάκια-σ-152015

Τα παγκάκια στις κεντρικές πλατείες της Αδριανούπολης στην Τουρκία, μπήκαν στο στόχαστρο της δημοτικής Αρχής, λόγω κορονοϊού. Τις τελευταίες μέρες συνεργεία του Δήμου περιέφραξαν κοινόχρηστα παγκάκια και τραπεζοκαθίσματα, προκειμένου να εμποδίσουν συγκέντρωση και συνωστισμό πολιτών, κυρίως ηλικιωμένων, σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να πτόησε κατοίκους της πόλης, που μάλλον δεν θέλησαν ν’ αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες λόγω κορονοϊού, και συνεχίζουν να συγκεντρώνονται σε κεντρικά μέρη της πόλης και να κάθονται δίπλα δίπλα σε περβάζια και εισόδους καταστημάτων και τραπεζών.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον αντιδήμαρχο Ερτουγκούλ Τανρικουλού, γιατρό στο επάγγελμα, που βγήκε ο ίδιος στις πλατείες της πόλης διώχνοντας ηλικιωμένους στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπάρχει σημαντική αύξηση θανάτων και κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Τουρκία. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 30 θανάτους, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στους 1.256.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου