ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Τέταρτη δόση εμβολίου για τους άνω των 80 ετών προτείνει η κυβέρνηση

σουηδία-τέταρτη-δόση-εμβολίου-για-του-151824

Για την αντιμετώπιση της φθίνουσας ανοσίας κατά του κορονοϊού, εν μέσω και της παγκόσμιας ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, η Υπηρεσία Υγείας της Σουηδίας πρότεινε σήμερα Δευτέρα (14.2.2022) ακόμα μία ενισχυτική δόση του εμβολίου, δηλαδή την τέταρτη δόση συνολικά, για τους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών.

Η σύσταση της Υπηρεσίας Υγείας της Σουηδίας για την τέταρτη δόση κατά του κορονοϊού αφορά όλους τους ανθρώπους που φιλοξενούνται σε γηροκομεία ή που λαμβάνουν υπηρεσίες φροντίδας κατ’ οίκον και θα πρέπει να χορηγηθεί τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την τρίτη.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2022, η Σουηδία κατέγραψε μολύνσεις σε επίπεδα ρεκόρ καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλωνόταν στη χώρα, όμως τα ηπιότερα συμπτώματα που προκαλεί και οι ενισχυτικές δόσεις, ήταν οι παράγοντες που έφεραν την άρση των περιοριστικών μέτρων και τη μείωση της συχνότητας των τεστ.

Ωστόσο οι μολύνσεις παραμένουν διάχυτες και η Υπηρεσία Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων σε ομάδες με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, όπως είναι οι τρόφιμοι γηροκομείων, έχει καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες.

«Μια ενισχυτική δόση ενισχύει την προστασία. Επομένως θεωρούμε ότι οι άνθρωποι άνω των 80 ετών θα επωφεληθούν από μια τέταρτη δόση», είπε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Αντερς Τέγκνελ.

Όπως και με την τρίτη δόση, τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι των Pfizer/Biontech ή Moderna, είπε η Υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου