ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Τη νύχτα που εξαφανίστηκαν 400 νάνοι

αυστρία-τη-νύχτα-που-εξαφανίστηκαν-400-ν-151235

Θυμάστε τους 7 νάνους που προστάτευαν τη Χιονάτη; Φανταστείτε να ξυπνούσε μια μέρα και να συνειδητοποιούσε πως είχαν χαθεί…

400 «νάνοι κήπου» χάθηκαν στη πόλη Φόραλμπεργκ της δυτικής Αυστρίας. Δεν ήταν διακοσμητικοί, αλλά χρησιμοποιούνταν για πολιτική διαφήμιση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στις τοπικές εκλογές της 21ης Σεπτεμβρίου. Οι νάνοι αυτοί, που ανατρέχοντας στην ιστορία, «πρόγονοί» τους υπήρχαν στην αρχαία Ρώμη, στις αναγεννησιακές επαύλεις ζωγραφισμένοι με ζωηρά χρώματα, στα γερμανικά μεταλλεία και φάρμες και τέλος στο γνωστό παραμύθι της Χιονάτης στην εκδοχή του Γουόλτ Ντίσνεϊ (μετά το πέρας του Α’ Παγκοσμίου πολέμου), είχαν λάμπες στο εσωτερικό και φώτιζαν το βράδυ σε διάφορα σημεία της πόλης, κρατώντας μικρά πλακάτ με πολιτικά συνθήματα.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο ωστόσο αποτελεί το γεγονός ότι λίγες μέρες αργότερα στο σημείο που κάποτε φώτιζαν οι πρωτότυποι αυτοί νάνοι, κρεμάστηκαν προεκλογικές αφίσες από το αντίπαλο συντηρητικό κόμμα, εντείνοντας τις υποψίες ότι τα αντικείμενα αυτά πολύ πιθανόν να αρπάχθηκαν από το OeVP, όπως κατήγγειλε μιλώντας στο βρετανικό BBC ο σοσιαλδημοκράτης Ράινχολντ Αΐνβάλνερ. Ο ίδιος ανέφερε πως «το κόμμα δεν μπορεί να μείνει άπρακτο όταν υλικό της προεκλογικής εκστρατείας, αξίας 3.000 ευρώ απλά εξαφανίστηκε».

Το κόμμα, που χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο αυτό μέσο για προεκλογικούς σκοπούς, ξεπέρασε τη παράδοση της χώρας που «έκλινε» στις αφισοκολλήσεις, έχει απευθυνθεί στις Αρχές για την αλλόκοτη αυτή κλοπή, προσφέροντας μάλιστα αμοιβή 1000 ευρώ σε όποιον δώσει κάποια πληροφορία που θα οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Πάντως, σε μία κίνηση-ρελάνς, οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν παραγγείλει 20.000 προεκλογικούς νάνους για να τους στήσουν σε διάφορες αυστριακές πόλεις τις επόμενες εβδομάδες.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου