ΔΙΕΘΝΗ

Οσκαρ 2022: Για πρώτη φορά στα χρονικά, το κοινό έχει δικαίωμα ψήφου μέσω Twitter

οσκαρ-2022-για-πρώτη-φορά-στα-χρονικά-το-κο-151161

Δικαίωμα ψήφου στα φετινά Όσκαρ δεν θα έχουν μόνο τα μέλη της Ακαδημίας, αλλά ακόμα και οι χρήστες του Twitter!

Η Ακαδημία δίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού την ευκαιρία στο κοινό να επιλέξει την αγαπημένη του ταινία, ακολουθώντας μερικά πολύ απλά βήματα.

Συγκεκριμένα, χρειάζεται να κάνουν μία σχετική δημοσίευση στο Twitter, αναφέροντας το όνομα της αγαπημένης τους ταινίας, με το hashtag #OscarFanFavorite και μάλιστα, τους δίνεται η δυνατότητα να ψηφίσουν όποια ταινία θέλουν, ανεξαρτήτως αν βρίσκεται μέσα σε αυτές που είναι ήδη υποψήφιες για Όσκαρ.

Όμως, οι εκπλήξεις για το κοινό δεν σταματούν εδώ. Τρεις τυχεροί που ψήφισαν την αγαπημένη τους ταινία, θα επιλεχθούν για να παρακολουθήσουν live την επόμενη λαμπερή τελετή των Όσκαρ το 2023. Η «πρόσκλησή» τους θα καλύπτει όλα τους τα έξοδα (μεταφορά και διαμονή).

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Twitter και βοηθάμε στο να χτιστεί αυτή η σχέση με το κοινό. Μέσω αυτής της διαδικασίας, οι χρήστες των social media από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να “συνδεθούν” με την τελετή των Όσκαρ σε πραγματικό χρόνο και να είναι μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας για πρώτη φορά», δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωσή της η υπεύθυνη επικοινωνίας, Μέριλ Τζόνσον.

Η ταινία που θα επιλεχθεί τελικά, από τους χρήστες του Twitter δεν θα συμπεριληφθεί στις επίσημες κατηγορίες που ήδη υφίστανται.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, θα δημιουργηθεί μία ξεχωριστή κατηγορία. Οι ταινίες που μπορούν να ψηφίσουν οι χρήστες πρέπει να είναι αποκλειστικά, παραγωγές του 2021.

Εκτός από τις αγαπημένες του ταινίες, το κοινό έχει επίσης, την ευκαιρία να ψηφίσει την αγαπημένη του σκηνή από κάποια ταινία, χρησιμοποιώντας το hashtag #OscarsCheerMoment.

Οι καλύτερες σκηνές θα προβληθούν στην τελετή απονομής των Όσκαρ, μαζί με τα tweets των χρηστών. Πέντε από αυτούς μάλιστα, θα κερδίσουν δωρεάν εισιτήρια στον κινηματογράφο για έναν χρόνο, συνδρομές σε πλατφόρμες προβολής ταινιών και συγκλονιστικά δώρα από το Μουσείο της Ακαδημίας.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου