ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Σε καραντίνα τριών εβδομάδων προχωρά η κυβέρνηση

δανία-σε-καραντίνα-τριών-εβδομάδων-πρ-150624

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα την επέκταση του κλεισίματος-καραντίνας λόγω του κορoναϊού για άλλες δύο εβδομάδες.

Πρωθυπουργική ανακοίνωση

«Θα επεκτείνουμε τώρα όλα όσα έχουμε θέσει σε κίνηση μέχρι τις 13 Απριλίου», δήλωσε η Φρεντρικσεν σε συνέντευξη Τύπου. Ο αποκλεισμός συνεπάγεται επί του παρόντος την απομάκρυνση των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και άλλων συναφών επιχειρήσεων, καθώς και την απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων.

«Μπορούμε να αναμένουμε ότι η επιδημία θα κορυφωθεί σε τέσσερις εβδομάδες, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να επιμείνουμε στους περιορισμούς», δήλωσε ο Σόρεν Μπρόστρομ διευθυντής του Δανικού Συμβουλίου Υγείας.

Η ανακοίνωση ακολούθησε την έκθεση της Δευτέρας από το State Serum Institute ότι ο αριθμός των Δανών που πέθαναν από τον κοροναϊό είχε αυξηθεί δραματικά σε 24 από 13 εντός 24 ωρών, ενώ οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις έφτασαν στις 1.460.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας παραδέχτηκε στη συνέντευξη τύπου ότι υπήρξαν τοπικές ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού και αντιδραστηρίων δοκιμής. Ο Μάγκνους Χόνικ, υπουργός Υγείας και Υποθέσεων για τους ηλικιωμένους, ανακοίνωσε την έναρξη της coronasmitte.dk, μιας νέας ιστοσελίδας για επιχειρήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή εξοπλισμού ατομικής προστασίας. «Οι επιχειρήσεις μπορούν να εγγραφούν και να έχουν τις προσφορές τους υπό αποδοχή», δήλωσε ο Χόνικ.

china.org.cn

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου