ΔΙΕΘΝΗ

Ιορδανία: Εκατοντάδες συλλήψεις για παραβίαση κυκλοφορίας

ιορδανία-εκατοντάδες-συλλήψεις-για-π-148936

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι συνελήφθησαν τις τρεις τελευταίες ημέρες στην Ιορδανία επειδή παραβίασαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στο βασίλειο σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας Covid-19, όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 1.657 άνθρωποι, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα, σε κέντρα κράτησης των ενόπλων δυνάμεων.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Σαλάμ Χαμάντ είχε ανακοινώσει ότι οι παραβάτες θα μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες και στη συνέχεια «θα τιμωρούνται σύμφωνα με τον νόμο». Για τον σκοπό αυτό έχουν διαμορφωθεί καταλλήλως τέσσερα νέα κέντρα κράτησης.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα καραντίνας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι όσοι δεν τα τηρούν τα φυλακίζονται αμέσως, καθώς θα τους επιβάλλονται ποινές έως και ενός έτους.

Εχουν καταγραφεί στην Ιορδανία 153 κρούσματα του SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα 26 σήμερα.

Ο στρατός έχει αναπτυχθεί στη χώρα για να εφαρμόσει την απαγόρευση. Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, ενώ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς και όλες οι αεροπορικές πτήσεις.

Μόνο τα αρτοποιεία και τα φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο για να μην βγαίνουν έξω οι πολίτες 190 λεωφορεία που νοίκιασε ο δήμος του Αμάν μοίρασαν σήμερα ψωμί στα σπίτια, ενώ ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης και φαρμακεία μπορούν επίσης να κάνουν παραδόσεις κατ’ οίκον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου