ΔΙΕΘΝΗ

Καλλίπολη, η παραλία της Ιταλίας που οι τουρίστες την ονομάζουν «Σόδομα και Γόμορρα»

καλλίπολη-η-παραλία-της-ιταλίας-που-οι-148554

Το τελευταία σκάνδαλο ήταν εξόχως γαργαλιστικό: ένα ζευγάρι, δίχως αιδώ, έκανε σεξ μπροστά σε όλον τον κόσμο, στο ειδυλλιακό λιμανάκι της Καλλίπολης, στην Πούλια της Ιταλίας. Έχουν συμβεί και χειρότερα.

Όπως γράφει η βρετανική Independent οι εικόνες μεθυσμένων, γυμνών και σεξουαλικά πεινασμένων τουριστών στη συγκεκριμένη περιοχή και στις κοντινές της Βενετίας, είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν είναι τυχαίο ότι η εφημερίδα La Repubblica χαρακτήρισε την Καλλίπολη «πρωτεύουσα του σεξ, των ναρκωτικών, του αλκοόλ, των σκουπιδιών και του άχρηστου τουρισμού – ένα είδος των Σοδόμων και Γομόρρων στη θάλασσα».

Οι κάτοικοι έχουν συστήσει μια επιτροπή για την απελευθέρωση της Καλλίπολης, όπως ονομάζουν, και δεν διστάζουν να ανεβάζουν βίντεο από τα όσα συμβαίνουν στους δρόμους της πόλης, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο. Πρόσφατα η La Republicca δημοσιεύεσαι 50 φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται τα… πάντα! Από ανθρώπους να κοιμούνται στα σκουπίδια, μέχρι ακατονόμαστα όργια.

Η οργή του ιταλικού Τύπου, πάντως, δεν συμβαδίζει απόλυτα με μέρος της κοινής γνώμης που θεωρεί πως δεν γίνεται κάτι κακό στην Καλλίπολη. Άποψη που δεν ασπάζονται οι ντόπιοι που καθημερινά έρχονται αναγκαστικά σε επαφή με μεθυσμένους, επικίνδυνους τύπους που δεν ορρωδούν προ ουδενός.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, με αφορμή την ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του βίντεο των δημόσιων περιπτύξεων ενός ζευγαριού νέων. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στη Βενετία όπου αρκετοί τουρίστες με την άξεστη συμπεριφορά τους προκαλούν με τις χυδαίες συμπεριφορές τους.

Η υφυπουργός τουρισμού Ιλάρια Μπορλέτι Μπουϊτόνι κάλεσε σε βοήθεια έτσι ώστε να υπάρξει ρύθμιση στο θέμα του τουρισμού. «Φέρνει χρήματα, αλλά να μην καταστρέψουμε και την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης» τόνισε ενοχλημένη.

Από την ιταλική τηλεόραση το τελευταίο διάστημα περνούν διαφημίσεις που ζητούν από τους τουρίστες να είναι πιο ευγενικοί στις δημόσιες δραστηριότητές τους, με την ελπίδα πως τα φαινόμενα θα κοπάσουν.

Πάντως και οι Ιταλοί, εκτός συνόρων, δεν τα πάνε καλύτερα. Η πρόσφατη φωτογραφία τρίων νεαρών Ιταλών στη Βαρκελώνη να περπατούν γυμνοί εν μέση οδώ, προκάλεσε τους κατοίκους που ζήτησαν από τις αρχές να βάλουν ένα τέλος σε αυτή την κατάντια των τουριστών.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου