ΔΙΕΘΝΗ

Δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια η έκρηξη στο αερόστατο

δεν-οφείλεται-σε-εγκληματική-ενέργει-14834

Η φονική έκρηξη που σημειώθηκε σε αερόστατο στο Λούξορ της νότιας Αιγύπτου χθες δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, μετέδωσε σήμερα το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

“Η έρευνα της εισαγγελίας δε δείχνει εγκληματική ενέργεια”, τόνισε το πρακτορείο.

Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Χισάμ Καντίλ διέταξε χθες τη διενέργεια έρευνας για την έκρηξη που σκότωσε 19 τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ουγγαρία.

Τέσσερις ομάδες ερευνητών επιθεώρησαν τον τόπο συντριβής του αερόστατου, μίλησαν με κατοίκους της περιοχής και ήλεγξαν τα πιστοποιητικά και την άδεια της εταιρείας.

Σύμφωνα με μια από τις ομάδες αυτές, η εταιρεία Sky Cruise που διαχειριζόταν το αερόστατο, είχε περάσει από έλεγχο ρουτίνας στις 13,14 και 15 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας, τόνισε το ΜΕΝΑ.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Ουαίλ αλ-Μαντάουι δήλωσε ότι έκανε δεκτό το αίτημα των βρετανικών αρχών να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Το αερόστατο, στο οποίο επέβαιναν 21 άνθρωποι, πήρε φωτιά και εξερράγη σε ύψος 300 μέτρων. Βίντεο που τράβηξε επιβάτης ενός άλλου αερόστατου δείχνει καπνό να βγαίνει από το καλάθι του αερόστατου για ένα λεπτό πριν σημειωθεί η έκρηξη, η οποία προκάλεσε τη συντριβή του.

Ο πιλότος και ένας επιβάτης επέζησαν πηδώντας από το καλάθι λίγο πριν από τη συντριβή, δήλωσε υπάλληλος της Sky Cruise. Και οι δυο νοσηλεύονται.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου