ΔΙΕΘΝΗ

Τους 72 έφτασαν οι νεκροί από τις κατολισθήσεις στη Χιροσίμα

τους-72-έφτασαν-οι-νεκροί-από-τις-κατολι-147387

Οι κατολισθήσεις στη Χιροσίμα, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 72 άτομα ενώ μία εβδομάδα μετά εξακολουθούν να αγνοούνται άλλοι δέκα κάτοικοι. Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Οι πιθανότητες για τον εντοπισμό επιζώντων έχουν εξανεμιστεί καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι εξαιρετικά δύσκολες από τις συχνές βροχοπτώσεις και τα προβλήματα στην πρόσβαση σε μέρη όπου υπάρχουν όγκοι συντριμμιών.

Περισσότεροι από 3.000 πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιώτες, ειδικοί στην αντιμετώπιση των καταστροφών με την υποστήριξη εθελοντών μετέχουν στις επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο να σημειώνουν πρόοδο.

Περίπου 50 κατολισθήσεις, καταπλάκωσαν σπίτια τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, σύμφωνα με τους εναέριους ελέγχους που διεξήγαγε η ιαπωνική Αρχή Γεωδιαστημικών Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον δήμο της Χιροσίμα που έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό αρωγής προς τους πληγέντες, εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις. Περισσότεροι από 1.400 κάτοικοι στους πλέον πληγέντες δήμους εξακολουθούν να διαμένουν σε γυμναστήρια, σχολεία και άλλα καταφύγια.

Η εντολή των αρχών για εκκένωση περιοχών αφορά περισσότερους από 4.000 κατοίκους και οι συστάσεις για την εκκένωση συνοικιών που απειλούνται από τις κατολισθήσεις αφορούν περίπου 150.000 κατοίκους.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου