ΔΙΕΘΝΗ

Ανοιχτή η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ

ανοιχτή-η-επιβολή-κυρώσεων-στη-ρωσία-σ-145801

Ανοιχτό ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία αφήνει η ΕΕ. Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι στην έκτακτη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες θα συζητηθεί το θέμα εν όψει των πληροφοριών για παρουσία ρώσων στρατιωτών στην ανατολική Ουκρανία.

«Λαμβάνουμε πληροφορίες για αυξημένη παρουσία ρώσων στρατιωτών και για νέα αναταραχή και προέλαση των αυτονομιστών σε περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν πολύ ήσυχες» δήλωσε η Μέρκελ την Πέμπτη, μετά από συνάντησή της με ηγέτες χωρών των Βαλκανίων.

«Ξεκαθαρίσαμε τον Μάρτιο ότι εάν υπήρχε περαιτέρω κλιμάκωση, θα έπρεπε να συζητηθεί το θέμα νέων κυρώσεων. Επομένως, το θέμα βρίσκεται στην ατζέντα της Συνόδου και πρέπει να αναρωτηθούμε πώς θα αντιδράσουμε» είπε.

«Απαράδεκτη» η είσοδος ρώσων στρατιωτών σε ουκρανικό έδαφος, είπε ο Ρέντσι στον Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, έκανε λόγο για «απαράδεκτη κλιμάκωση» που θα μπορούσε να έχει «πολύ σοβαρές επιπτώσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του.

Ο Ματέο Ρέντσι κάλεσε τον Πούτιν «να επιστρέψει τάχιστα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Η Ουκρανία καταγγέλλει ότι ρώσοι στρατιώτες και τανκς εισήλθαν σε ουκρανικό έδαφος για να βοηθήσουν τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας απαντά ότι οι πληροφορίες αυτές «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου