ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Όποιος βήχει μπροστά σε αστυνομικούς μπαίνει 2 χρόνια φυλακή

βρετανία-όποιος-βήχει-μπροστά-σε-αστυ-145080

Όποιος ισχυρίζεται ότι νοσεί από τον νέο κορονοϊό και εσκεμμένα βήχει προς τα μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο κάθειρξης 2 ετών, έγινε σήμερα γνωστό από τον διευθυντή Εισαγγελικών Αρχών της Βρετανίας.

Ο Μαξ Χιλ είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες τις τελευταίες ημέρες ότι πολίτες έβηξαν μπροστά στα πρόσωπα αστυνομικών, μελών των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και εργαζόμενων σε καταστήματα. Οι υπεύθυνοι ενδέχεται να κατηγορηθούν για επίθεση λόγω αυτής της ενέργειάς τους, εξήγησε ο αξιωματούχος.

“Τα μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών είναι πιο απαραίτητα από ποτέ, καθώς η κοινωνία ενώνει τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού”, σημείωσε ο Χιλ σε μια ανακοίνωση.

“Επομένως, είμαι σοκαρισμένος από τις πληροφορίες ότι άνθρωποι, που ισχυρίζονται ότι νοσούν από τον Covid-19 βήχουν εσκεμμένα μπροστά σε αστυνομικούς και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. Ας είμαι ξεκάθαρος: πρόκειται για έγκλημα και πρέπει να σταματήσει”.

Χθες, σε βάρος 45χρονου άνδρα απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες για επίθεση εναντίον μέλους των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών, αφού, ισχυριζόμενος ότι έχει κορονοϊό, έβηξε απευθείας στα πρόσωπα αστυνομικών στο Λονδίνο, που τον είχαν συλλάβει για ένα άλλο αδίκημα, αναφέρει η Γενική Εισαγγελία.

Στο Μπλάκμπερν, στη βόρεια Αγγλία, 40χρονος οδηγήθηκε τη Δευτέρα στη φυλακή, αφού απείλησε να φτύσει αστυνομικούς, που τον ρώτησαν γιατί κυκλοφορούσε έξω, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για περιορισμούς στις κοινωνικές συναθροίσεις.

Φωτογραφία: Reuters

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου