ΔΙΕΘΝΗ

Ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην φυλακή που κρατείται ο El Chapo

ποια-είναι-τα-μέτρα-ασφαλείας-στην-φυλ-143961

Αισθητήρες κίνησης να παρακολουθούν κάθε του βήμα, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι ανιχνεύουν το άρωμά του ενώ οι όροφοι της φυλακής έχουν ενισχυθεί με ράβδους χάλυβα. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι μεξικανικές αρχές για να βεβαιωθούν πως ο Χοακίν «El Chapo» Γκούζμαν δεν πρόκειται να δραπετεύσει για τρίτη φορά.

Από την στιγμή της σύλληψής του πριν από δύο βδομάδες, ο βαρόνος των ναρκωτικών κρατείται στην ίδια φυλακή υψίστης ασφαλείας από την οποία δραπέτευσε πέρυσι. Αλλά αυτή την φορά οι αρχές κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «El Universal» ο Γκούζμαν δεν μένει στο ίδιο κελί για πολύ, μετακινείται κάθε λίγα λεπτά ή κάθε λίγες ώρες, Κατά την διάρκεια της πρώτης του ημέρας στην φυλακή, ο Γκούζμαν μεταφέρθηκε επτά φορές.

Ο El Chapo δραπέτευσε από την ομοσπονδιακή φυλακή Altiplano τον Ιούλιο μέσα από μια τρύπα στο πάτωμα του ντους στο κελί του και στη συνέχεια πέρασε μέσα από ένα αεριζόμενο τούνελ. Εκμεταλλεύτηκε το τυφλό σημείο στο κελί του όπου η κάμερα δεν μπορούσε να τον παρακολουθεί.

Τώρα, η φυλακή έχει εγκαταστήσει 400 νέες κάμερες σε όλο τον χώρο ενώ οι αρχές ελπίζουν να προσθέσουν άλλες 600 μέχρι τον Απρίλιο.

Οι φύλακες που έχουν εντολή να καταγράφουν τις κινήσεις του Γκούζμαν ανά πάσα στιγμή, φορούν κράνη με ενσωματωμένες κάμερες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Φοβούμενοι πως ο Γκούζμαν ενδέχεται να προσπαθήσει ξανά να δραπετεύσει, τα δάπεδα της φυλακής έχουν ενισχυθεί με χαλύβδινους ράβδους.

Η δημοσιογράφος Loret de Mola, επικαλούμενη την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας του Μεξικού, ανέφερε επίσης ότι έχουν ενεργοποιηθεί αισθητήρες κίνησης, μερικοί από τους οποίους μπορούν να ανιχνεύσουν υπόγεια δραστηριότητα.

Οι αρχές της φυλακής έχουν επίσης δώσει περιορισμένη πρόσβαση στους επισκέπτες του Γκούζμαν, οι οποίοι φυσικά περνούν από αυστηρότατο έλεγχο.

Το δημοσίευμα πάντως δεν αναφέρει πόσο κοστίζουν όλα αυτά τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου