ΔΙΕΘΝΗ

Αιθιοπία: Πέντε νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε προσφυγικό καταυλισμό

αιθιοπία-πέντε-νεκροί-σε-επίθεση-ενόπ-142951

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλές γυναίκες απήχθησαν στη διάρκεια επίθεσης που σημειώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου σε καταυλισμό προσφύγων από την Ερυθραία στην επαρχία Άφαρ, στη βόρεια Αιθιοπία, όπου μαίνονται συγκρούσεις εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Άνθρωποι που διέφυγαν από τον καταυλισμό Μπαράλ, που βρίσκεται στα σύνορα με την επαρχία Τιγκράι, διηγήθηκαν στην UNHCR ότι “ένοπλοι εισέβαλαν στον καταυλισμό στις 3 Φεβρουαρίου” και “τουλάχιστον πέντε πρόσφυγες σκοτώθηκαν, ενώ πολλές γυναίκες απήχθησαν”.

Από τις συγκρούσεις “χιλιάδες πρόσφυγες έφυγαν από τον Μπαράλ και τα περίχωρά του”, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ.

Δεκαπέντε μήνες μετά την έναρξη των συγκρούσεων στο Τιγκράι μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών του Μετώπου Απελευθέρωσης του Λαού του Τιγκράι (TPLF) οι μάχες επικεντρώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στη γειτονική επαρχία Άφαρ.

Το TPLF είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι διεξάγει επιχειρήσεις στην Άφαρ σε απάντηση στις επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον θέσεών του.

Στην ανακοίνωσή της η UNHCR δεν αναφέρεται στην ταυτότητα των δραστών της επίθεσης εναντίον του καταυλισμού προσφύγων.

Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες από την Ερυθραία ζουν στην Αιθιοπία και οι καταυλισμοί όπου διαμένουν έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος στη διάρκεια των συγκρούσεων του τελευταίου έτους.

ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου