ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονιστικό γκράφιτι για τον αδικοχαμένο 10χρονο μαθητή που «έφυγε» από ιατρική αμέλεια [εικόνα]

συγκλονιστικό-γκράφιτι-για-τον-αδικο-14182

Ο ίδιος αναφέρει ότι «Νομίζω ότι είναι πρέπον και ορθό να αναφερθώ σε μία ρήση από το πιο γνωστό ιστορικό ιατρικό κείμενο, τον όρκο του Ιπποκράτη, που λέει ότι: «θα χρησιμοποιήσω την θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά την δύναμη και την κρίση μου αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω».

Τα τελευταία χρόνια οι καταγγελίες ασθενών για ιατρικά λάθη ολοένα και αυξάνονται. Ένα παιδί, 10 χρονών, γεμάτο όνειρα και στόχους έχασε την ζωή του από ιατρικό λάθος.

Καμιά λέξη δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που έχει συμβεί. Δεν υπάρχουν λόγια. «Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο αλλά το να συγχωρείς για κάτι που δεν μπορεί να επανέλθει ειναί θεικό.» Σε μια ευνομούμενη και πολιτισμενή που θέλουμε να λέγετε κοινωνία τα ιατρικά λάθη πρέπει να τιμωρούνται. Σήμερα έκλεισε η αυλαία για τον 10χρονο μαθητή. Θέλω και εγώ με την σειρά μου να δείξω την συμπαράσταση μου στην οικογένεια του παιδιού και να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου».

Ο Χρίστος Κακουλλής εξάλλου είχε το περασμένο Μάρτιο συγκλονίσει το Παγκύπριο με παρόμοια δουλειά του για την επίσης αδικοχαμένη Έλενα Φραντζή.

Πηγή: newsit.gr, newsit.com.cy

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου