ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής συνελήφθη πριν συναντήσει 13χρονη για σεξ

βρετανία-αστυνομικός-της-αντιτρομοκ-14108

Ένας εν ενεργεία αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Βρετανίας, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο, ότι προσπάθησε να συναντήσει ένα 13χρονο κορίτσι για σεξ, ενώ ήταν σε υπηρεσία.

Ο Francois Olwage, ο οποίος εργάζεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κρίθηκε την Πέμπτη ένοχος για τρία αδικήματα που σχετίζονται με την αποπλάνηση ανηλίκου, από το Winchester Crown Court, όπως αναφέρεται στη Daily Mail.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι κουβαλούσε προφυλακτικά, χάπια στύσης, λιπαντικό και σοκολατάκια Ferrero Rocher για να «δωρίσει» στο κορίτσι.

Πώς πιάστηκε

Στο δικαστήριο, ο Olwage, είπε ήταν «σε υπηρεσία και δούλευε από το σπίτι» όταν άρχισε να μιλά με το «κορίτσι», το οποίο στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι ήταν μυστικός αστυνομικός.

Αρχικά μιλούσαν σε δικτυακό φόρουμ και στη συνέχεια αντάλλασσαν μηνύματα στο WhatsApp.

Εκεί έμαθε ότι το κορίτσι λέγεται Κέιτλιν και είναι 13 ετών. Τη ρώτησε: «Είσαι εντάξει με το ότι μιλάμε, θα μπορούσα να είμαι πατέρας σου;».

Οι συνομιλίες τους τον Οκτώβριο του 2021 είχαν πάρει πλέον καθαρά σεξουαλικό χαρακτήρα. Έπειτα από δύο εβδομάδες, κανόνισαν να συναντηθούν. Η «Κέιτλιν» είπε ότι ζούσε στο Μπέιζινστοουκ της νότιας Αγγλίας και εκεί θα γινόταν το ραντεβού.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν σε McDonald’s, την ώρα που επιχειρούσε να αγοράσει φαγητό για την κοπέλα.

Τι υποστήριξε

Πριν από τη συνάντηση ο Olwage είχε γράψει προς την «Κέιτλιν» ότι λόγω της ηλικίας της τα πράγματα θα μπορούσαν «να πάρουν πολύ άσχημη τροπή για τους δυο μας, να παραβιάσω τον νόμο, να χάσω τη δουλειά μου, να έλθει η πρόνοια». Για αυτό, όπως έγραφε, «δεν θέλω να συναντηθούμε για σεξ, οπότε θα μιλήσουμε και θα περάσουμε χρόνο μαζί».

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ακόμη ότι έχει σεξουαλική επιθυμία για τα παιδιά. Ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν πίστεψε ότι μιλά με 13χρονη και ότι, αντίθετα, πίστευε πως η συνομιλήτρια είναι ενήλικη που «παίζει» ρόλο για κάποια φαντασίωση.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για την προσπάθεια να έχει σεξουαλική επικοινωνία με παιδί, για την παρακίνηση 13χρονου σε σεξουαλική δραστηριότητα και την απόπειρα επικοινωνίας με ανήλικη κάτω των 16 ετών έπειτα από grooming. Δέχτηκε ακόμη την ενοχή του για κατάχρηση της εξουσίας από την εργασία του για σεξουαλική ευχαρίστηση.

Ο κατηγορούμενος θα μείνει υπό κράτηση ως τις 27 Απριλίου οπότε και θα ανακοινωθούν οι ποινές.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου