ΔΙΕΘΝΗ

Ανεξάρτητη ζωή για τον άντρα που γεννήθηκε με το κεφάλι ανάποδα

ανεξάρτητη-ζωή-για-τον-άντρα-που-γεννή-140144

Ένα αγόρι που γεννήθηκε με τόσο σοβαρές αναπηρίες ώστε το κεφάλι του κρεμόταν ανάποδα προς τα πίσω, ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις των γιατρών και όχι μόνο επέζησε, αλλά ζει ανεξάρτητα.

Ο Κλαούντιο Βιέιρα ντε Ολιβέιρα είναι σήμερα 37 ετών. Όταν γεννήθηκε, ο αυχένας του ήταν διπλωμένος προς τα πίσω, ενώ είχε εντελώς παραμορφωμένα πόδια και σχεδόν καμία κινητικότητα στα χέρια του, γράφει η βρετανική εφημερίδα Mirror.

Οι γιατροί είχαν τότε πει στη μητέρα του να μην ταΐζει το νεογέννητο, διότι πίστευαν πως ήταν θέμα ωρών ο θάνατός του. Ωστόσο εκείνη δεν τους άκουσε και ο Κλαούντιο, που ζει στο Μόντε Σάντο της Βραζιλίας, επέζησε, ξεπέρασε όλες τις αναπηρίες, πήγε σχολείο όπως όλα τα παιδιά, σπούδασε λογιστική και πλέον δίνει δημόσιες ομιλίες.

«Από τότε που ήμουνα παιδί ήθελα να ασχολούμαι με κάτι και να δουλεύω, δεν μου άρεσε να εξαρτάμαι από τους άλλους», δήλωσε ο 37χρονος, εξηγώντας πως έμαθε να πληκτρολογεί με ένα στυλό που κρατάει στο στόμα του, να χειρίζεται τηλέφωνα και το ποντίκι του υπολογιστή με τα χείλη του και να φοράει ειδικά παπούτσια που του επιτρέπουν να περπατάει με τα γόνατα.

Ζήτησε επίσης από την οικογένειά του να τον αφήσουν να πάει στο σχολείο και πήρε πτυχίο στη λογιστική, με την οποία ασχολήθηκε για κάποιο διάστημα πριν στραφεί στις ομιλίες.

Ο Κλαούντιο διαγνώσθηκε σχετικά πρόσφατα με μία σπάνια ασθένεια που ονομάζεται συγγενής αρθρογρύπωση και χαρακτηρίζεται από πολλαπλές, γενικευμένες συγκάμψεις των αρθρώσεων, μυϊκή αδυναμία και ίνωση, που έχουν ως συνέπεια να μην μπορεί να τεντωθούν καλά τα προσβεβλημένα τμήματα του σώματος – εν προκειμένω, ο αυχένας, τα χέρια και τα πόδια.

ygeia.tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου