ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οργή για τη σύλληψη Αφροαμερικανού εφήβου μετά από καβγά με λευκό συνομήλικο

ηπα-οργή-για-τη-σύλληψη-αφροαμερικανο-139546

Για ρατσιστική συμπεριφορά ελέγχονται δύο αστυνομικοί στο Νιου Τζέρσεϊ, που επενέβησαν για να χωρίσουν δυο παιδιά που είχαν πιαστεί στα χέρια. Οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερο τον 14χρονο λευκό, ενώ συνέλαβαν με βίαιο τρόπο τον συνομήλικό του Αφροαμερικανό.

Τα «αίματα άναψαν» ξαφνικά μεταξύ των δύο ευέξαπτων εφήβων, ενός λευκού και ενός Αφροαμερικανού, σε εμπορικό κέντρο του Νιου Τζέρσεϊ, και ο καβγάς δεν άργησε να ξεκινήσει.

Η παρέα των 14χρονων αγοριών που βρίσκονται μπροστά στον άγριο τσακωμό όχι μόνο δεν προσπαθεί να τους χωρίσει αλλά τραβάει και βίντεο με το κινητό. Εκείνη τη στιγμή σπεύδουν δύο αστυνομικοί του κέντρου για τους σταματήσουν.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο η γυναίκα αστυνομικός απομακρύνει το λευκό αγόρι, ενώ ο άνδρας αστυνομικός πέφτει πάνω στον Αφροαμερικανό.

Τον ρίχνει κάτω και του γυρίζει το χέρι με δύναμη πίσω από την πλάτη με κίνδυνο να το σπάσει. Εκείνη τη στιγμή, σπεύδει για βοήθεια και η αστυνομικός που βάζει το γόνατο της στο κεφάλι του κάνοντας λαβή τύπου Τζορτζ Φλόιντ.

«Είμαι πολύ αναστατωμένος από το βίντεο που δείχνει καθαρά μία ανόμοια ρατσιστική συμπεριφορά», δήλωσε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ.

Η αστυνομία του Μπριτζγούτερ Τάουνσιπ παραδέχθηκε ότι το βίντεο ήταν ενοχλητικό και ξεκίνησε «εσωτερική έρευνα».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου