ΔΙΕΘΝΗ

Οι Γιαπωνέζοι μαθαίνουν τα «παϊδάκια»

οι-γιαπωνέζοι-μαθαίνουν-τα-παϊδάκια-137806

Σε μια πόλη, όπως το Τόκιο, όπου έχουν καταγραφεί 88.000 εστιατόρια, μόλις 10 έχουν αυτό που λέμε «ελληνικό αέρα». Είναι ευάριθμα, αλλά αντισταθμίζουν το μειονέκτημα με την ποιότητα που προσφέρουν.

Η ιαπωνική εφημερίδα Japan Times κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα-ύμνο για τα ελληνικά εστιατόρια στο Τόκιο, την Οσάκα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σημειώνει πως η γαστριμαργική ένταση των ελληνικών πιάτων είναι, ίσως, η αιτία που δεν έχουν αναπτυχθεί περισσότερο στην Άπω Ανατολή.

Αυτό που αποζητούν οι Ιάπωνες είναι καθαρές γεύσεις και μια ισορροπία στους συνδυασμούς, όπως και να βρίσκεται το ρεστοράν σε μια τοποθεσία που να είναι εύκολα προσβάσιμη. Δύσκολος συνδυασμός αν μη τι άλλο.

Η άλλη δυσκολία των Ιαπώνων είναι να προφέρουν αυτά που θέλουν να παραγγείλουν. Πώς λες «παϊδάκια» στα ιαπωνικά; Ο Κύπριος Σάββας Μιλιούρης που έχει μαγαζί στο Τόκιο λέει η δυσκολία προφοράς αντισταθμίζεται από τη σπάνια γεύση με την οποία έρχονται σε επαφή οι Ιάπωνες.

Όπως και σε άλλες χώρες έτσι και στην Άπω Ανατολή, σημειώνει το άρθρο, μεγαλύτερη ζήτηση έχει το σουβλάκι και το τζατζίκι, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών είναι η σπανακόπιτα, τα ντολμαδάκια, τα καλαμαράκια και το σαγανάκι, ενώ δεν λείπουν οι ελληνικές μπίρες και το κλασικό ούζο!

Μαγαζιά όπως το Sparta,το Spyro’s και το Kaze no Kura είναι κάποια από τα κορυφαία στο Τόκιο προσφέροντας ξεχωριστο περιβάλλον που φέρνει κάτι από Ελλάδα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου