ΔΙΕΘΝΗ

Αλβανός υπουργός εξωτερικών: Εχουμε στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών

αλβανός-υπουργός-εξωτερικών-εχουμε-σ-137539

Σίγουρα, δεν είναι μια δήλωση-παραδοχή που περιμένει κανείς να ακούσει από επίσημα χείλη. Κι όμως, ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι παραδέχθηκε πως σε κάποιας περιοχές της χώρας υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης μελλοντικών τζιχαντιστών.

Είπε συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα, έπειτα από συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπερντ: «Σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις και τζιχάντ στη Συρία».

Ο κ. Μπουσάτι τόνισε ότι ένα τέτοιο φαινόμενο, όπως και στο Κόσοβο, τροφοδοτείται -μεταξύ άλλων- σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί και τους ωθούν να πάνε στη Συρία.

«Η Αλβανία δεν έχει αρνηθεί, ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τη θρησκευτική αρμονία, καθώς αυτό είναι μία από τις πολύτιμες αξίες που έχουμε. Ως εκ τούτου και η επίσκεψη του Πάπα αποσκοπεί στο να στηρίξει αυτή την αξία. Η Αλβανία εργάζεται με τις διεθνές αρχές για να απομονώσει το φαινόμενο αυτό και είναι σημαντικό αυτός ο ’πόλεμος’ να συνδέεται με τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει επηρεάσει μόνο την Αλβανία» δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου