ΔΙΕΘΝΗ

«Πούτιν, ερχόμαστε για την Τσετσενία και τον Καύκασο» λένε τζιχαντιστές

πούτιν-ερχόμαστε-για-την-τσετσενία-κ-133791

Ένοπλοι του τζιχαντιστικού Ισλαμικού Κράτους εμφανίζονται σε βίντεο από κατειλημμένη αεροπορική βάση στη Συρία να απειλούν και τη Ρωσία, με αναφορά στην (κυρίως μουσουλμανική) Τσετσενία και τον Καύκασο. «Πούτιν, ερχόμαστε» λένε, προκαλώντας οργισμένη αντίδραση από τον πρόεδρο της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ.

Στο βίντεο, ένοπλοι που κατέλαβαν αεροπορική βάση στη βόρεια Συρία εμφανίζονται να περιεργάζονται τα αεροσκάφη που έχουν βρει και να επιχαίρουν για την κατάληψη της βάσης.

Μετά τις συνήθεις αναφορές για νίκη στη Συρία, ένας από αυτούς ζητά να στραφεί σε αυτόν η κάμερα για «να στείλει ένα μήνυμα στον Πούτιν».

«Αυτά εδώ είναι τα αεροσκάφη που έστειλες στον Άσαντ και με τη βοήθεια του θεού θα σου τα στείλουμε πίσω», λέει ο ένοπλος.

Δεύτερος ένοπλος, σε αυτοκίνητο, ζητά επίσης να στραφεί σε αυτόν η κάμερα. «Να το θυμάσαι αυτό, με τη βοήθεια του θεού θα απελευθερώσουμε την Τσετσενία και τον Καύκασο, ο θρόνος σου ήδη τρέμει» λέει.

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, γνωστός τόσο για το ύφος των αντιδράσεων του όσο και για τους πολύ στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, έσπευσε να απαντήσει.

«Αυτοί οι μπάσταρδοι» έγραψε, σύμφωνα με το Russia Today, στο Facebook του ο Καντίροφ, «δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ». «Όποιος τολμά να πιάσει στο στόμα του όνομά του προέδρου μας Βλαντιμίρ Πούτιν, θα καταστραφεί επί τόπου» έγραψε.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου