ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Εκρήξεις ακούγονται σε Κίεβο και Μαριούπολη

ουκρανία-εκρήξεις-ακούγονται-σε-κίεβ-133214

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά το πράσινο φως από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκινήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News μεταδίδει πως ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο, λεπτά αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούγονται εκρήξεις και σε προάστια στη Μαριούπολη.

Γενικευμένη επίθεση

Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται σήμερα το πρωί στο Κίεβο, στην Οδησσό (νότια) και σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της χώρας αυτής, μεταδίδουν δημοσιογράφοι.

Στην πρωτεύουσα, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο και αμέσως μετά σειρήνες ασθενοφόρων.

Στην Μαριούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στον τομέα του μετώπου με μισό εκατομμύριο κατοίκους, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι ακούγονται πυρά πυροβολικού από συνοικία στον ανατολικό τομέα της πόλης.

Πιο κοντά στο μέτωπο, στην Κραματόρσκ, ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις.

Εξακόσια χιλιόμετρα από εκεί, στη νότια Ουκρανία, στην Οδησσό, λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, ακούστηκαν επίσης εκρήξεις,

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε πριν από λίγο πως ρωσικές δυνάμεις έφθασαν και επιχειρούν πλέον στη Μαριούπολη και στην Οδησσό.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σταθμεύσει στην Οδησσό και ετοιμάζονται να περάσουν τα σύνορα.

Γενικευμένη επίθεση στην Ουκρανία

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας είναι καταιγιστικές καθώς φαίνεται πως ο ρώσος πρόεδρος δεν περιορίστηκε στο να μπει στην περιοχή του Ντονμπάς για να ενισχύσει τους φιλορώσους αυτονομιστές. Όλα δείχνουν ότι έχει αποφασίσει να διεξαγάγει μία γενικευμένη επίθεση και σε άλλες περιοχές στην Ουκρανία.

Εκκενώνεται το αεροδρόμιο στο Κίεβο

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι εκκενώνεται το αεροδρόμιο στο Κίεβο ενώ έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία μετά την ανακοίνωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πως διέταξε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της.

Το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναερίου χώρου λόγω του «υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια» των πτήσεων.

Ο Πούτιν καλεί τους Ουκρανούς να καταθέσουν τα όπλα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για γενικευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, στο διάγγελμά του κάλεσε του ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε στα σπίτια τους.

Μάλιστα προειδοποιεί πως σε περίπτωση ξένης ανάμιξης, διεμήνυσε ότι η Ρωσία θα αντιδράσει αμέσως.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία θα έχει το «ουκρανικό καθεστώς».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου