ΔΙΕΘΝΗ

«Ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι δεν ήταν ο Αμπααούντ»

ο-εγκέφαλος-των-επιθέσεων-στο-παρίσι-133153

Αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει ότι ο τζιχαντιστής Αμpντελαχίμ Αμπααούντ που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, δεν ήταν ο πραγματικός «εγκέφαλος» των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι, αλλά ένας απλός «συντονιστής».

Ο Αμπντελαχίμ Αμπααούντ από το Βέλγιο, δεν ήταν ο «εγκέφαλος» των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι, τον περασμένο Νοέμβριο. Ο πραγματικός ενορχηστρωτής ήταν ο Γάλλος υπήκοος Σαλίμ Μπενγκαλέμ, 35 ετών, υποστηρίζει ανάλυση της TRAC (Terrorisme Research and Analysis Consortium) που πραγματοποιεί έρευνες σε σχέση με την τρομοκρατία.

«Αυτό που σε κάθε επίθεση περιγράφεται ως μια οργάνωση ή ένας πυρήνας, στην πραγματικότητα είναι μια μεγάλη επιχείρηση που χρησιμοποιεί το ίδιο λογιστικό δίκτυο για να φέρει τους τρομοκράτες από την Συρία στην Ευρώπη» εξηγεί ο διευθυντής της TRAC, Βεριάν Καν.

Όπως γράφει η εφημερίδα De Morgen, ο Μπενγκαλέμ βρισκόταν στην Συρία και ετοίμαζε και άλλες επιθέσεις. Μάλιστα σε βίντεο-προπαγάνδα από τον Φεβρουάριο του 2015, απειλούσε την Γαλλία και εξέφραζε την χαρά του για το μακελειό στο Charlie Hebdo και το εβραϊκό παντοπωλείο και καλούσε τους πυρήνες που ήταν σε ύπνωση, «να πάρουν τα όπλα κατά των Γάλλων πολιτών».

Όσο για τον μέχρι σήμερα παρουσιαζόμενο ως «εγκέφαλο» των επιθέσεων στο Παρίσι, τον Αμπντελαχίμ Αμπαούντ, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στις 18 Νοεμβρίου, στο προάστιο Σεν Ντενί της γαλλικής πρωτεύουσας, η TRAC αναφέρει: «Βρισκόταν εκεί ως συντονιστής, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν είχε την ικανότητα να διεξάγει επιθέσεις τόσο ’’επαγγελματικές’’ και σε τόσο μεγάλη κλίμακα».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου