ΔΙΕΘΝΗ

Ποσό 93,6 δισ. ευρώ θα δαπανήσει η Γερμανία για τους πρόσφυγες

ποσό-936-δισ-ευρώ-θα-δαπανήσει-η-γερμαν-1334

Ποσό ύψους 93,6 δισεκατομμυρίων ευρώ πρόκειται για να δαπανήσει η κυβέρνηση της Γερμανίας για τους πρόσφυγες μέχρι το 2020, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονται δαπάνες για τη στέγαση, την ενσωμάτωση, τα μαθήματα εκμάθησης γερμανικών, τη χορήγηση επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και η χρηματοδότηση πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων της μαζικής μετανάστευσης προς την Ευρώπη, έγραψε το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο υπολογισμούς του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών.

Τουλάχιστον 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να δαπανηθούν για τους πρόσφυγες φέτος και οι ετήσιες δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν στα 20,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, υπολογιζόταν ότι τα ομόσπονδα κρατίδια θα δαπανούσαν 16,52 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης το 2016. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φέρεται ότι θα επιστρέψει το ένα τέταρτο του ποσού της δαπάνης στα ομόσπονδα κρατίδια. Ένα ινστιτούτο οικονομικών μελετών της Κολονίας προέβλεψε φέτος ότι θα απαιτηθούν δαπάνες 22 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016 μόνο για τα προγράμματα ενσωμάτωσης και εκμάθησης γερμανικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, τα ομόσπονδα κρατίδια προβλέπουν πως η δαπάνη για τους πρόσφυγες θα είναι 21 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος και θα αυξηθεί σε έως και 30 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2020.

Το Βερολίνο περιμένει ότι θα υποδεχθεί άλλους 600.000 πρόσφυγες φέτος, περίπου 400.000 το 2017 και 300.000 τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η Γερμανία υποδέχθηκε το μεγαλύτερος μέρος των προσφύγων που έφθασαν στην ΕΕ πέρυσι, περίπου 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Sputnik

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου