ΔΙΕΘΝΗ

Νέο χτύπημα στον Ολάντ: Μια εβδομάδα μετά τον ανασχηματισμό, υπουργός παραιτείται γιατί δεν υπέβαλε δήλωση

νέο-χτύπημα-στον-ολάντ-μια-εβδομάδα-με-130106

Δίχως τέλος δέχεται χτυπήματα η αξιοπιστία της κυβέρνησης και κατά συνέπεια η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ.

Μια μόλις εβδομάδα μετά τον εκ βάθρων ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης έπειτα από τις θυελλώδεις επικριτικές δηλώσεις των πρώην υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Πολιτισμού περί φιλελευθεροποίησης της σοσιαλιστικής κυβέρνησης αλλά και «μερκελισμού» της γαλλικής οικονομικής πολιτικής.

Μία μόλις ημέρα μετά την κυκλοφορία του βιβλίου της πρώην συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ στην οποία ο Ολάντ χαρακτηρίζεται σνομπ, ψεύτης, λάτρης της πολυτέλειας και άλλα πολλά.

Σήμερα, Παρασκευή ανακοινώθηκε πως τον Thomas Thévenoud, υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού θα αντικαταστήσει ο Matthias Fekl, καθώς ο πρώτος «ζήτησε», σύμφωνα με τη σημερινή πρωινή ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων να αντικατασταθεί «για λόγους προσωπικούς».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Thévenoud «δεν είχε συμμορφωθεί με τις φορολογικές του υποχρεώσεις».

Τελικά, δύο ώρες έπειτα από την ανακοίνωση της απομάκρυνσής του, ο Thévenoud αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπέβαλε με καθυστέρηση τη φορολογική του δήλωση και κατά συνέπεια είχε χάσει τις προθεσμίες πληρωμής των φόρων, ωστόσο, δήλωσε πως τώρα θα ικανοποιήσει πλήρως και στο έπακρο τις υποχρεώσεις και τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν, όπως ορίζει ο νόμος.

Σημειώνεται πως μέσα σε δύο χρόνια έχουν περάσει από το πόστο του υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου, έξι διαφορετικά πρόσωπα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου