ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πολίτες αναζητούν καταφύγια στο μετρό κρατώντας κουβέρτες και τα κατοικίδιά τους

ουκρανία-πολίτες-αναζητούν-καταφύγι-130032

Καθώς ηχούσαν οι σειρήνες εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στις ουκρανικές πόλεις την Πέμπτη, πολλοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Κάποιοι κρατούσαν τα παιδιά τους στην αγκαλιά τους, ενώ άλλοι κρατούσαν τα αγαπημένα τους κατοικίδια – τις γάτες και τα σκυλιά που δεν μπορούσαν να αφήσουν πίσω τους εν μέσω του μπαράζ επιθέσεων από τη Ρωσία.

Χώρες σε όλο τον κόσμο καταδίκασαν γρήγορα τη «βίαιη πολεμική πράξη» του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Πρόεδρο Μπάιντεν να ορκίζεται «συνέπειες» και άλλους ηγέτες να ανακοινώνουν σκληρές κυρώσεις.

Εν μέσω των βομβαρδισμών, άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε σταθμούς του μετρό, σέρνοντας τις αποσκευές τους πίσω τους, ενώ άλλοι αγκάλιασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο δρόμο.

Μερικοί ταξιδιώτες που έσπευσαν να αγοράσουν εισιτήρια είπαν στον ανταποκριτή της Washington Post, Siobhán O’Grady, ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος στο Κίεβο, ότι δεν ήξεραν πού πήγαιναν – απλώς ήθελαν να φύγουν.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ρουμανική φιλανθρωπική οργάνωση για τη διάσωση ζώων Casa lui Patrocle, η οποία εδρεύει στην πόλη Suceava — περίπου 25 μίλια από τα σύνορα με την Ουκρανία — υποσχέθηκε να βοηθήσει τις οικογένειες που φεύγουν με τα κατοικίδιά τους, γράφοντας σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι θα παράσχει κτηνιατρική βοήθεια.

Ο οργανισμός είπε ότι θα βοηθήσει στη θεραπεία «οποιουδήποτε είδους ζώου».

Οι κεντρικοί δρόμοι έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα ήταν αποκλεισμένοι λόγω της αυξημένης κίνησης καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να διαφύγουν.

Η εφαρμογή της Uber ανακοίνωσε στους χρήστες ότι η υπηρεσία θα είναι «διαθέσιμη όπου είναι δυνατόν» παρά την απειλή για περισσότερες εκρήξεις.

Οι εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ουρές από αυτοκίνητα, με τους επιβάτες να αναζητούν διέξοδο από το χάος που εκτυλίσσεται.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου