ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο ζήτησε «έκτακτη χρηματοδότηση»

το-κίεβο-ζήτησε-έκτακτη-χρηματοδότη-129594

Η διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν έκτακτη χρηματοδότηση εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεργάζεται στενά για να στηρίξει την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο, ανέφερε η Γκεοργκίεβα, προειδοποιώντας ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να έχει «σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις» παγκοσμίως.

Τη στιγμή που η Μόσχα εντείνει την επίθεσή της στο Κίεβο το οποίο σφυροκοπά κυρίως από αέρος, σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ επικοινωνίας, και κατόπιν διαπραγμάτευσης, του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τις τελευταίες ώρες, οι δύο πλευρές πετάνε το μπαλάκι η μία στην άλλη όσον αφορά τη διεξαγωγή συνομιλιών και την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής τοποθεσίας που αυτές θα πραγματοποιηθούν.

Μετά το χθεσινό διάγγελμα του ουκρανού προέδρου, όπου ζητούσε από τον ρώσο ομόλογό του να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων, και τη φερόμενη αποδοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι συζητήσεις πάγωσαν καθώς η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο για διακοπή της επικοινωνίας.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου