LIFE STYLE

Ουκρανία: Αστέρες του Χόλιγουντ κατά της ρωσικής επίθεσης

ουκρανία-αστέρες-του-χόλιγουντ-κατά-τ-128519

Τα γεγονότα των βομβαρδισμών στην Ουκρανία έχουν αφήσει άναυδο όλο τον κόσμο, με πολίτες, γνωστούς και μη, να παίρνουν θέση για τις τρομακτικές σκηνές που εμφανίζονται μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες.

«Άκουσα τα ψέματά σου και δεν τα ανέχομαι πια». Με αυτό το βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Μαντόνα επιτίθεται στον Βλαντμίρ Πούτιν. Παρομοιάζει μάλιστα τον Ρώσο πρόεδρο με τον Χίτλερ.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ισπανός ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ, συμμετείχε σε διαμαρτυρία έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη Μαδρίτη.

«Είμαι εδώ για να διαδηλώσω και να καταδικάσω τις πολεμικές πράξεις της Ρωσίας και την εισβολή στην Ουκρανία», δήλωσε ο ηθοποιός.

Φορώντας μια μαύρη μάσκα και ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα, συνομίλησε με άλλους διαδηλωτές και εξέφρασε φόβους ότι η εισβολή θα πυροδοτήσει μια τεράστια προσφυγική κρίση.

Μηνύματα στήριξης στην Ουκρανία έχουν δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολύ γνωστά μοντέλα όπως η Μιράντα Κέρ και η Κένταλ Τζένερ, αλλά και τραγουδιστές.

«Τα παιδιά της Ουκρανίας χρειάζονται ειρήνη τώρα», έγραψε η Ρίτα Όρα.

Την θερμή υποδοχή που είχε όταν επισκέφθηκε την Ουκρανία για τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ της για το τραγούδι «Nothing breaks like a heart», αναπόλησε η Μάιλι Σάιρους.

«Στέκομαι αλληλέγγυα με όλους τους Ουκρανούς που πλήττονται από αυτή την επίθεση και με την παγκόσμια κοινότητα που τερματίσει άμεσα αυτή τη βία», σημείωσε η τραγουδίστρια.

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον δήμαρχο του Κιέβου και πρώην πυγμάχο, Βιτάλι Κλιτσκό, και τον αδερφό του: «Βιτάλι και Βλαδιμίρ Κλίτσκο, σας σκέφτομαι, φίλοι μου. Ήσασταν οι ήρωές μου στο ρίγνκ και είστε οι ήρωές μου τώρα».

Τον οικονομικό αποκλεισμό της Ρωσίας ζητά ο Γκάρι Γκασπαροφ, Ρώσος πρωταθλητής στο σκάκι και πρώην Σοβιετικός αντιφρονών και αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αποκλείστε την Ρωσία από τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές. Βεβαιωθείτε ότι το ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει και δεν μπορεί πλέον να παράγει πόρους για την πολεμική μηχανή του Πούτιν», δήλωσε.

Μέχρι προχθές στο Κίεβο βρισκόταν ο Σον Πεν που εμφανίστηκε μαζί με τον πρόεδρο Ζελένσκι.

«Ο σκηνοθέτης ήρθε στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας. Ο Σον Πεν είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την Ουκρανία. Η χώρα μας του είναι ευγνώμων για την επίδειξη θάρρους και ειλικρίνειας», ανακοίνωσε η Ουκρανία.

Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός είχε επισκεφθεί και παλαιότερα την Ουκρανία. Συλλέγει υλικό για ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο θα συμπεριλάβει και τα γεγονότα της εισβολής.

Δείτε το σχετικό βίντεο

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου