ΔΙΕΘΝΗ

«Ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία» λέει τούρκος πρώην υπουργός του Ερντογάν

ο-χριστιανισμός-δεν-είναι-θρησκεία-128163

Σε μια δημόσια τοποθέτηση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις διεθνώς προχώρησε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, ο οποίος μιλώντας προ ημερών σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) υποστήριξε πως «ο Χριστιανισμός έχει πάψει να είναι πλέον θρησκεία» και «είναι περισσότερο μια μορφή κουλτούρας».

Οπως ανέφερε η Ηurriyet στον ιστότοπό της, ο Ερντογάν Μπαϊρακτάρ είπε: «Οι τρεις κορυφαίες χώρες στον κόσμο, όπως η Κίνα και η Ινδία δεν είναι μουσουλμανικές χώρες, ενώ στις ΗΠΑ όπου πιστεύουν σε έναν Θεό η πνευματικότητα και τα θρησκευτικά συναισθήματα αποδυναμώνονται συνεχώς».

Και έπειτα προσέθεσε: «Υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια Χριστιανοί στον κόσμο, όμως ο Χριστιανισμός είναι πια κουλτούρα. Η θρησκεία είναι τρόπος ζωής, διδάσκει και χαρίζει ειρήνη και ευτυχία. Σε αυτό θέλουν να μετατρέψουν και το Ισλάμ».

Ο Ερντογάν Μπαϊρακτάρ δεν είναι τυχαία προσωπικότητα στην τουρκική πολιτική σκηνή. Από τους πιο ισχυρούς υπουργούς των κυβερνήσεων του Ταγίπ Ερντογάν, είχε βρεθεί στο επίκεντρο του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς που έφθανε ως και το πρωθυπουργικό γραφείο. Στις 25 του περασμένου Δεκεμβρίου είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση τόσο από τη θέση του υπουργού όσο και από αυτή του βουλευτή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου