ΔΙΕΘΝΗ

Πληθαίνουν οι καταγγελίες εις βάρος του Μπιλ Κόσμπι για βιασμούς

πληθαίνουν-οι-καταγγελίες-εις-βάρος-τ-12703

Κάθε άλλο παρά δημοφιλής είναι τον τελευταίο καιρό, λόγω των εις βάρος του καταγγελιών για βιασμούς γυναικών ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι που έγινε γνωστός ως τρυφερός και στοργικός οικογενειάρχης ενώ τη δεκαετία του ’80 μεσουράνησε στην αμερικανική τηλεόραση.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες εις βάρος του Μπιλ Κόσμπι για βιασμούς
Η πιο πρόσφατη καταγγελία προέρχεται από το πρώην μοντέλο και ηθοποιό Μπάρμπαρα Μπόουμαν, η οποία σε συνέντευξή της στην Daily Mail «καίει» τον 77χρονο σήμερα ηθοποιό.

Η Μπόουμαν υποστηρίζει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Κόσμπι, σε δύο δωμάτια ξενοδοχείου και στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, όπου την παρέρυρε όταν εκείνη ήταν υπό την επήρρεια ναρκωτικών.

«Όποιο και αν ήταν το ναρκωτικό που μου έδινε, δεν μου επέτρεπε να να σκεφτώ καθαρά. Ήταν σαν να πάθαινα αμνησία. Σαν να μου έκανε κάποιος λοβοτομή. Δεν μπορούσα να σκεφτώ, ακόμα και όταν ξυπνούσα. Ήμουν κενή», θυμάται η Μπάρμπαρα Μπόουμαν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vulture ο συνολικός αριθμός των καταγγελιών γυναικών ότι παρά τη θέλησή τους συνευρέθηκαν σεξουαλικά με τον Κόσμι φτάνει τις 13. Ασφαλώς, καμία από τις παραπάνω κατηγορίες δεν περιλαμβάνεται στην πρόσφατη βιογραφία του από τον Μαρκ Γουίτακερ, δημοσιογράφο και πρώην συντάκτη του Newsweek. Αντίθετα υπάρχει εκτενής αναφορά στην πορεία του Κόσμπι από τις εργατικές κατοικίες της Φιλαδέλφεια μέχρι το σταρ σύστεμ, όπως και στην δολοφονία του γιου του, το 1997.

Αν και καμία από τις παραπάνω κατηγορίες δεν έχει φτάσει στο στάδιο της ακρόασης από δικαστήριο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστες το γεγονός. Με αφορμή ένα tweet από τον λογαριασμό @BillCosby, το οποίο παρακινούσε τον κόσμο να φτιάξει meme για τον ηθοποιό, πολλοί χρήστες άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους και… μεγαλούργησαν (φωτογραφίες) με την ελπίδα ότι η πολιτεία των ΗΠΑ θα λάβει δράση.

Όπως ήταν επόμενο, λίγες ώρες αργότερα ο συγκεκριμένος λογαριασμός καταργήθηκε αλλά οι φωτογραφίες διαδόθηκαν ταχύτατα.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες εις βάρος του Μπιλ Κόσμπι για βιασμούς

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου