ΔΙΕΘΝΗ

Ένας 11χρονος νεκρός από βομβαρδισμό στη Σ. Αραβία

ένας-11χρονος-νεκρός-από-βομβαρδισμό-στ-126872

Ένα 11χρονο παιδί έχασε τη ζωή του και 9 μέλη της οικογένειάς του τραυματίστηκαν από ρουκέτα που ρίφθηκε από τη γειτονική Υεμένη και έπεσε στο σπίτι της οικογένειάς του, στη μεθοριακή επαρχία Ναζράν, στη νότια Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της χώρας.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα και το παιδί σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής Άλι Μπεν Ομάιρ αλ Σαχράνι, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Περισσότεροι από 90 άμαχοι και στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Σαουδική Αραβία από βομβαρδισμούς και μικροεπεισόδια που έχουν σημειωθεί στη μεθόριο με την Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015, όταν ένας συνασπισμός δυνάμεων αραβικών χωρών υπό τη Σαουδική Αραβία άρχισε να βομβαρδίζει στην Υεμένη θέσεις των σιιτών ανταρτών Χούτι, οι οποίοι κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το Ιράν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο αραβικός συνασπισμός υπό το Ριάντ υποστηρίζει τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης, οι οποίες προσπαθούν εδώ και 10 μήνες να ξαναθέσουν υπό τον έλεγχό τους τη χώρα, κυρίως την πρωτεύουσα Σαναά. Από τη σύγκρουση αυτή έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 6.000 άνθρωποι, από τους οποίους περίπου οι μισοί είναι άμαχοι, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου