ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Ανταλλαγή πυροβολισμών σε πάρτι γενεθλίων – 11 νεκροί

μεξικό-ανταλλαγή-πυροβολισμών-σε-πάρ-126690

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανταλλαγή πυροβολισμών που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του εορτασμού των γενεθλίων μιας 15χρονης στην πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας.

“Υπήρξε ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της γιορτής για τα γενέθλια μιας 15χρονης και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι”, δήλωσε ο κυβερνήτης της Γκερέρο Έκτορ Αστουδίγιο.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο πάρτι για τα 15α γενέθλια -τα οποία θεωρούνται σημαντικά και είναι παράδοση να γιορτάζονται στη Λατινική Αμερική- ενός κοριτσιού στο χωριό Κουντανθίτο στον δήμο Κογιούκα ντε Καταλάν.

Το Σάββατο “όσοι προσπάθησαν, πολλές περίπολοι, να φτάσουν στην περιοχή έγιναν δεκτοί με πυροβολισμούς”, πρόσθεσε ο Αστουδίγιο, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με την υπόθεση. Για το περιστατικό αυτό ξεκίνησε έρευνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η πολιτεία Γκερέρο έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και απαγωγών σε όλο το Μεξικό. Σε αυτήν την πολιτεία εξαφανίστηκαν 43 φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2014. Αυτοί πιστεύεται ότι δολοφονήθηκαν από ένα καρτέλ ναρκωτικών.

Στα βουνά της πολιτείας υπάρχουν πολλές καλλιέργειες οπιούχας παπαρούνας από τις οποίες τροφοδοτείται το διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Στις 15 Ιανουαρίου βρέθηκαν ζωντανοί 21 άνθρωποι που είχαν απαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα από οπλισμένους άνδρες καθώς πήγαιναν σε έναν γάμο στην Γκερέρο.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου