ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο δικαστήριο 35 οπαδοί της Μπεσικτάς για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης»

στο-δικαστήριο-35-οπαδοί-της-μπεσικτάς-γ-126389

Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ζήτησε την παραπομπή ενώπιον δικαστηρίου 35 μελών οργάνωσης οπαδών της Μπεσικτάς για τη συμμετοχή τους στις αντικυβερνητικές ταραχές του Ιουνίου 2013.

Στο κατηγορητήριο, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο εισαγγελέας κατηγορεί τους οπαδούς της οργάνωσης «çArşı» για «απόπειρα ανατροπής» της κυβέρνησης Ερντογάν και ζητεί να τους επιβληθεί η ποινή των ισοβίων.

Οι ύποπτοι «επιχείρησαν να διαδώσουν μια εικόνα (για τα γεγονότα) παρόμοια με αυτή των αραβικών ανοίξεων προμηθεύοντας τον ξένο Τύπο με φωτογραφίες των συγκρούσεων με σκοπό να ανατρέψουν με παράνομα μέσα τη νόμιμη κυβέρνηση της Τουρκίας» γράφει στην πρότασή του ο εισαγγελέας.

Η ημερομηνία των δίκης των 35 οπαδών δεν έχει ακόμη οριστεί. Η ομάδα, η οποία κατατάσσεται πολιτικά στην αριστερά, υποστηρίζει παραδοσιακά την κεμαλική παράδοση.

Στέλεχος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Έμμα Σινκλέρ Ουέμπ, κατήγγειλε στο λογαριασμό της στο Twitter τη «γελοία» εμμονή των τουρκικών δικαστικών αρχών εναντίον των οπαδών της Μπεσικτάς.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου