ΔΙΕΘΝΗ

Η Οτάβα κατηγορεί τη Μόσχα για πτήση ρωσικού αεροσκάφους επάνω από καναδική φρεγάτα

η-οτάβα-κατηγορεί-τη-μόσχα-για-πτήση-ρω-125449

Ως «προκλητική ενέργεια» κατήγγειλε η καναδική κυβέρνηση την πτήση ρωσικού καταδιωκτικού αεροσκάφους την Κυριακή επάνω από καναδική φρεγάτα που βρισκόταν σε υπό νατοϊκή διοίκηση αποστολή στη Μαύρη Θάλασσα.

Το πολεμικό αεροσκάφος «της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που πραγματοποίησε κύκλους γύρω από το NCMS Toronto δεν απείλησε με κάποιον τρόπο το καναδικό πλοίο», τόνισε ο καναδός υπουργός Αμυνας Ρομπ Νίκολσον, κρίνοντας ωστόσο ότι οι ενέργειες αυτές «είναι χωρίς λόγο προκλητικές και κλιμακώνουν περαιτέρω τις εντάσεις» στην περιοχή.

Η καναδική φρεγάτα συμμετέχει μαζί με άλλες νατοϊκές δυνάμεις στα μέτρα ασφαλείας τα οποία ελήφθησαν από το ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα και εκφράζει την αποφασιστικότητα του Καναδά να συμβάλει στην ειρήνη και την ασφάλεια στην ανατολική και την κεντρική Ευρώπη, υπενθύμισε ο καναδός υπουργός Αμυνας.

«Οι ασκήσεις αυτές διεξάγονται εξαιτίας της στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας και της εισβολής στην Ουκρανία», διευκρίνισε ο Ρομπ Νίκολσον προσθέτοντας ότι «οι ανεύθυνες ενέργειες της Ρωσίας πρέπει να σταματήσουν».
Απαντώντας στις κατηγορίες της καναδικής κυβέρνησης, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι κανένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος δεν πλησίασε την καναδική φρεγάτα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, ο υποστράτηγος Ιγκορ Κονασένκοφ δήλωσε ότι «δύο ρωσικά αεροσκάφη πέρασαν από την περιοχή πραγματοποιώντας πτήση ρουτίνας, αλλά χωρίς να πλησιάσουν το κένο πολεμικό πλοίο».

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου