ΔΙΕΘΝΗ

Οικογένεια Σότλοφ: Η αμερικανική κυβέρνηση έκανε ανακριβείς δηλώσεις

οικογένεια-σότλοφ-η-αμερικανική-κυβέ-124024

H οικογένεια του Στίβεν Σότλοφ, του αμερικανού δημοσιογράφου που είχε απαχθεί στη Συρία και δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», υποστηρίζει ότι ο δημοσιογράφος είχε πουληθεί στην οργάνωση από μέλη της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης.

Η οικογένεια εκφράζει τη δυσφορία της για τους χειρισμούς τις αμερικανικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα τις «ανακριβείς δηλώσεις της», ιδιαίτερα στο κατά πόσο συνεργάστηκε με τους συγγενείς των απαχθέντων.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Σότλοφ, Μπαράκ Μπάρφι, μίλησε σε εκπομπή του CNN και είπε ότι ο Σότλοφ πουλήθηκε στους τζιχαντιστές για ποσό μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ.

Ο Μπάρφι επικαλέστηκε πηγές της οικογένειας «επί του εδάφους» για τα όσα ανέφερε. Σύμφωνα με αυτές, ο Σοτλόφ πουλήθηκε στα σύνορα επειδή το όνομά του είχε βρεθεί σε λίστα υπεύθυνων για βομβαρδισμό νοσοκομείου -κάτι που, όπως είπε ο εκπρόσωπος, ήταν ψευδές.

«Κάποιος στο συνοριακό πέρασμα τηλεφώνησε στο Ισλαμικό Κράτος και έστησαν ένα ψεύτικό σημίο ελέγχου, με πολύ κόσμο, και ο Στίβεν μαζί με την συνοδεία του πήγαν χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν».

Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε επίσης «τεταμένη» τη σχέση της οικογένειας με την αμερικανική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ανακριβείς δηλώσεις».

Είπε ότι ο Λευκός Οίκος και οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται «σε ευρύτερο παιχνίδι γραφειοκρατικών εσωτερικών συγκρούσεων, στο οποίο έγιναν πιόνια ο Τζιμ [Τζέιμς Φόλεϊ] και ο Στίβεν».

«Αυτό δεν είναι δίκαιο, και εάν συνχίσουν αν υπάρχουν διαρροές, η οικογένεια Σότλοφ θα αναγκαστεί να μιλήσει για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα», είπε με νόημα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου