ΔΙΕΘΝΗ

Σωματοφύλακας του Ερντογάν πέθανε σε προεδρικό ταξίδι

σωματοφύλακας-του-ερντογάν-πέθανε-σε-120482

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε ξαφνικά την αφρικανική περιοδεία του και επέστρεψε από τη Σενεγάλη στην Τουρκία ενώ επρόκειτο να μεταβεί από εκεί στη Γουινέα-Μπισάου.

Η τουρκική προεδρία ανέφερε ότι ο Ερντογάν επιστρέφει στην Τουρκία για να παρακολουθήσει συνάντηση του ΝΑΤΟ μέσω διαδικτύου για τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, μεταδίδει το Al Arabiya.net.

Πιθανόν να δηλητηριάστηκε

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα tr724.com, αποκαλύπτουν ότι ο διευθυντής του Κλάδου Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας, Χαϊρουντίν Ερεν, ένας από τους βασικούς σωματοφύλακες του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτογραφία, επάνω, από την ίδια τουρκική ιστοσελίδα), είναι πιθανόν να δηλητηριάστηκε ενώ βρισκόταν μαζί του στη Σενεγάλη.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες αναφέρονται σε στοιχεία από τις προκαταρκτικές έρευνες, στο σώμα του Ερεν βρέθηκαν άκρως τοξικές ουσίες που του προκάλεσαν έμφραγμα.

Επίσημα ανακοινώθηκε ότι ο διευθυντής του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων του Προεδρικού Τμήματος Προστασίας πέθανε στη Σενεγάλη από καρδιακή προσβολή, ενώ ο πρόεδρος βρισκόταν σε ταξίδι στην Αφρική και η σορός του Ερεν μεταφέρθηκε στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα.

Δείγμα ιστών

Σε εξειδικευμένο νοσοκομείο, ομάδα ειδικών προέβη σε νεκροτομή και έλαβε δείγματα ιστών.

Η τουρκική ιστοσελίδα αναφέρεται στα δείγματα που ελήφθησαν και τα οποία στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής για λεπτομερέστερη εξέταση.

Και προσθέτει ότι το Τμήμα Προστασίας ζήτησε πληροφορίες από την ομάδα που ταξίδεψε στο εξωτερικό με τον πρόεδρο και συνεργάστηκε στενά με τον Ερεν, σημειώνοντας πως ο σωματοφύλακας του Ερντογάν υπέστη καρδιακή προσβολή, αν και δεν έπασχε από καρδιακή νόσο.

Πρωταγωνιστής επεισοδίων

Ο Ερεν θεωρείτο σκληρός σωματοφύλακας και αυστηρός στα καθήκοντά του και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της επίθεσης κατά των κούρδων διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας στις ΗΠΑ, τον Μάιο του 2017.

tr724.com, Al Arabiya.net, echedoros-a.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου