ΔΙΕΘΝΗ

Στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας ο δήμαρχος του Τορόντο

στο-νοσοκομείο-με-σοβαρό-πρόβλημα-υγε-120403

Ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φορντ εισήχθη εκτάκτως σε νοσοκομείο με όγκο στην κοιλιακή χώρα θέτοντας υπό αμφισβήτηση την εκστρατεία του για να διεκδικήσει νέα θητεία στο δήμο, γράφει η Toronto Star.

Ο 45χρονος δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός μετά τις αποκαλύψεις για τις καταχρήσεις και το βίαιο χαρακτήρα του, λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, διεκομίσθη στη μονάδα εκτάκτων περιστατικών του τοπικού νοσοκομείου.

Προηγήθηκαν οι συστάσεις των γιατρών εξαιτίας «του επίμονου κοιλιακού άλγους στο αριστερό κάτω τεταρτημόριο που τον ταλαιπωρεί εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες και το οποίο έγινε αφόρητο το τελευταίο 24ωρο» δήλωσε ο Δρ Ρούμπιν Ντέλβιν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Humber River Hospital.

Ο Φορντ πριν από ένα χρόνο είχε παραδεχτεί ότι έκανε χρήση κρακ, του ισχυρού παραγώγου της κοκαΐνης και ότι έχει εθιστεί στο αλκοόλ.

«Ο όγκος δεν είναι μικρός. Διαγνώστηκε με εξέταση υπερήχων και θα χρειαστεί βιοψία για να δούμε τί τύπος είναι κι αν είναι κακοήθης, ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα.

Από τα αποτελέσματα της βιοψίας, τα οποία θα ανακοινωθούν πριν από το τέλος της εβδομάδας, ο ογκολόγος θα αποφασίσει τη θεραπευτική αγωγή. Η χειρουργική επέμβαση είναι μια επιλογή» πρόσθεσε ο Δρ Ντέλβιν στους δημοσιογράφους.

Η προθεσμία για να αποχωρήσει ο Ρομπ Φορντ από την εκστρατεία για την επανεκλογή του λήγει την Παρασκευή στις 14:00 τοπική ώρα. Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαγχθούν τον Οκτώβριο.

Στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο αδελφός του Φορντ μπορούσε να τον αντικαταστήσει στην εκλογική κούρσα, αν ο δήμαρχος δεν μπορέσει να διεκδικήσει νέα θητεία, γράφει η Τoronto Star.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου