ΔΙΕΘΝΗ

Το Μπαχρέιν μαζί με τη Σ. Αραβία κατά του ISIS

το-μπαχρέιν-μαζί-με-τη-σ-αραβία-κατά-το-119875

Το Μπαχρέιν είναι έτοιμο να στείλει χερσαία στρατεύματα στη Συρία, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση της χώρας, μία ημέρα αφότου η Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε επίσης να συμμετάσχει σε μια τέτοια επιχείρηση.

Ο πρεσβευτής του Μπαχρέιν στη Βρετανία, Σεΐχ Φαουάζ μπιν Μοχάμεντ αλ Χαλίφα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η χώρα του θα στείλει στρατιώτες “μαζί με τους Σαουδάραβες” για να πολεμήσουν υπό την ενωμένη στρατιωτική διοίκηση των αραβικών κρατών του Κόλπου.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε χαιρετίσει την πρόταση του Ριάντ να συμμετάσχει σε μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του διεθνούς συνασπισμού στο συριακό έδαφος.

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Άμυνας των 26 χωρών που μετέχουν στον συνασπισμό αυτό, μαζί με εκπροσώπους της κυβέρνησης του Ιράκ, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους θα εντείνουν τη στρατιωτική προσπάθειά τους εναντίον των τζιχαντιστών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου