ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία λένε Βρετανία και Γερμανία

όχι-σε-αεροπορικές-επιδρομές-στη-συ-118952

Δεν θα πάρουμε μέρος σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, ξεκαθαρίζουν Γερμανία και Βρετανία, μετά το χθεσινοβραδινό διάγγελμα Ομπάμα, κατά το οποίο παρουσίασε την αμερικανική στρατηγική κατά των τζιχανιστών. Η Συρία, από την πλευρά της, απαντά στις ΗΠΑ ότι κάθε στρατιωτική δράση στη χώρα χωρίς την έγκριση της Δαμασκού συνιστά «επιθετική πράξη».

Και η Συρία στο «κάδρο» Ομπάμα για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Γερμανία δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει σε αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και «δεν πρόκειται να το πράξει».

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, τόνισε ότι η Βρετανία δεν θα συμμετάσχει σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και ότι δεν θα επανεξεταστεί αυτή η συζήτηση.

Ωστόσο, εξέφρασε ότι η Βρετανία «υποστηρίζει πλήρως την προσέγγιση των ΗΠΑ για την ανάπτυξη ενός διεθνούς συναπισμού κατά των τζιχαντιστών», τους οποίους χαρακτήρισε «βάρβαρους».

Ο βρετανός υπουργός σημείωσε ότι το νομικό περιβάλλον και το τι μπορεί να επιτραπεί σε στρατιωτικό επίπεδο στη Συρία και το Ιράκ διαφέρουν κατά πολύ.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι αμερικανικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ θα αποτελούσαν «χονδροειδή παραβίαση» του διεθνούς δικαίου και «πράξη επίθεσης».

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χαϊντάρ αλ Αμπάντι, χαιρέτισε το σχέδιο δράσης που ανακοίνωσε ο Ομπάμα κατά των τζιχαντιστών. «Το Ιράκ χαιρετίζει τη στρατηγική του Ομπάμα σχετικά με την παροχή στήριξης στη χώρα μας στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και των τρομοκρατικών ομάδων» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών βάζει στο «κάδρο» και τη Συρία. Ξεκαθάρισε ότι οι επιθέσεις θα γίνουν από αέρος, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Ιράκ, χωρίς καμία εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων και χωρίς αυτό να σημαίνει ενίσχυση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Ασαντ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου