ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Το Russia Today βρήκε τρόπο να παρακάμψει την απαγόρευση

ουκρανία-το-russia-today-βρήκε-τρόπο-να-παρακάμψ-118826

Λίγες ώρες αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση και μεγάλες πλατφόρμες μπλόκαραν τα κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το Russia Today ξεκίνησε να μεταδίδει εκπομπές στο Rumble, υπηρεσία βίντεο παρόμοια με το YouTube.

Το ζωντανό πρόγραμμα του RT ήταν διαθέσιμο μέσω Rumble για τους χρήστες στην Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης, παρόλο που ο δικτυακός τόπος του, RT.com, δεν ήταν προσβάσιμος.

Μη προσβάσιμος είναι από το πρωί της Πέμπτης και ο ελληνικός δικτυακός τόπος του Sputnik.

Η Δύση κατηγορεί το RΤ και το Sputnik για προπαγάνδα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έπειτα από αιτήματα κυβερνήσεων, η Google, η Meta και η Twitter περιόρισαν την προβολή αναρτήσεων από τα δύο μέσα , τα οποία χρηματοδοτούνται από τη ρωσική κυβέρνηση.

Τόσο το RT όσο και το Sputnik κάλεσαν τους χρήστες να παρακολουθούν τα κανάλια των δύο μέσων στο Telegram, το οποίο δεν τα έχει μπλοκάρει.

To Rumble δεν είναι ευρέως γνωστό, χρησιμοποιείται όμως ευρέως από συντηρητικούς πολιτικούς κύκλους στις ΗΠΑ αλλά και από αντιεμβολιαστές.

Η Netflix και η Spotify ήταν οι τελευταίες εταιρείες που ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι αποσύρονται από τη Ρωσία λόγω της εισβολής.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου