ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποκλείονται Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

αποκλείονται-ρώσοι-και-λευκορώσοι-αθ-118817

Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές αποκλείστηκαν από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες για τη στάση των χωρών τους στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).

Η στροφή έρχεται λιγότερο από 24 ώρες αφότου η IPC δήλωσε ότι θα επιτρέψει στους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές να αγωνιστούν, αλλά μόνο ως ουδέτεροι αθλητές με τα χρώματα, τις σημαίες και άλλα εθνικά σύμβολα να έχουν αφαιρεθεί.

Η στροφή της IPC

Η IPC δέχτηκε άμεση κριτική για την αρχική της απόφαση, ανέφερε το Associated Press. Σύντομα έγινε φανερό ότι πολλοί αθλητές θα αρνούνταν να αγωνιστούν εναντίον Ρώσων ή Λευκορώσων.

Ο πρόεδρος της IPC Άντριου Πάρσονς, ανακοινώνοντας τα αρχικά μέτρα την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, εξέφρασε τη συμπάθειά του ανοιχτά στον ουκρανικό λαό, αλλά δήλωσε ότι οι ενέργειές του περιορίζονταν από τους κανόνες της διοργάνωσης και από το φόβο νομικών ενεργειών.

«Τις τελευταίες 12 ώρες, ένας συντριπτικός αριθμός συμμετεχόντων ήρθε σε επαφή μαζί μας», ανέφερε ο Πάρσονς σε ανακοίνωσή του. «Μας είπαν ότι αν δεν επανεξετάσουμε την απόφασή μας, είναι πλέον πιθανό να υπάρχουν σοβαρές συνέπειες».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου