ΔΙΕΘΝΗ

Κοροναϊός-Άνοιξαν τα μαγαζιά σε Ιταλία-Επιστρέφουν στη δουλειά οι Ισπανοί

κοροναϊός-άνοιξαν-τα-μαγαζιά-σε-ιταλί-117938

Την ριψοκίνδυνη απόφαση να ανοίξουν τα μαγαζιά τους οι Ιταλοί και οι Ισπανοί να επιστρέψουν στην δουλειά τους, πήραν οι κυβερνήσεις των χωρών παρ’ ότι ακόμη βουλιάζουν στον εφιάλτη της πανδημίας του κοροναϊού.

Ειδικότερα, η Ιταλία αποφάσισε το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων πώλησης χαρτικών ειδών σε μια δοκιμή προκειμένου να δει πώς μπορούν να λειτουργήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μετά το lockdown, το οποίο κατά τα άλλα παραμένει σε ισχύ.

Ωστόσο, ορισμένες περιφέρειες επέλεξαν να μην το κάνουν. Τα βιβλιοπωλεία δεν θα ανοίξουν για άλλη μία εβδομάδα στην Ρώμη και θα παραμείνουν τελείως κλειστά στην Λομβαρδία.

Την ίδια ώρα, η βιομηχανική και κατασκευαστική εργασία μπήκε ξανά σε λειτουργία στην Ισπανία, όπου ορισμένοι εργάτες επέστρεψαν στις δουλειές τους χθες, ενώ σε άλλες περιοχές επιστρέφουν σήμερα μετά από τις πασχαλινές διακοπές. Κάποιοι εργαζόμενοι στην Ισπανία δήλωσαν πως νιώθουν εφησυχασμένοι με τα 10 εκατομμύρια μασκών που θα διανέμει η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου