ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ειδύλλιο Μοντεμπούργκ-Φιλιπετί μετά τις παραιτήσεις τους

γαλλία-ειδύλλιο-μοντεμπούργκ-φιλιπε-116110

Εκείνος ήταν υπουργός Οικονομίας στο Παρίσι μέχρι που πριν από δύο εβδομάδες διαφώνησε ανοικτά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ. Εκείνη ήταν υπουργός Πολιτισμού που τελικά δεν επέστρεψε στην κυβέρνηση μετά τη μαζική απομάκρυνση της κυβέρνησης.

Τελικά όμως, η «πολιτική ανεργία» άνοιξε το δρόμο για να ανθίσει ο έρωτας.

Ο Αρνό Μοντεμπούργκ ήταν ο υπουργός εκείνος που ουσιαστικά άνοιξε με τις δημόσιες επικρίσεις του στην πολιτική που ακολουθεί το Παρίσι τους ασκούς του Αιόλου και οδήγησε τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να «παραιτήσει» σύσσωμο το κυβερνητικό σχήμα.

Μέσα στο κυβερνητικό σχήμα ήταν και η 41χρονη Ορελί Φιλιπετί, στο υπουργείο Πολιτισμού. Κανείς από τους δύο δεν επέστρεψε στη δεύτερη κυβέρνηση Βαλς.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η συνεργασία τους τελείωσε. Κάθε άλλο: Πριν από λίγες ημέρες, οι δυο τους βρέθηκαν σε ρομαντικές διακοπές στο Σαν Φρανσίσκο. Το περιοδικό Paris Match δημοσίευσε φωτογραφίες τους στο πρωτοσέλιδο.

Οι δύο τέως υπουργοί διαμαρτυρήθηκαν για παραβίαση της προσωπικής τους ζωής. Τα περισσότερα γαλλικά ΜΜΕ κατανοούν την ενόχλησή τους -έστω κι αν δημοσιεύσουν τις αναφορές- και σημειώνουν ότι η προσωπική ζωή των γάλλων πολιτικών φαίνεται ότι έχει πάψει πλέον, μετά την υπόθεση Ολάντ-Γκαγέ, να αποτελεί ταμπού για τον τύπο.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου