ΔΙΕΘΝΗ

Αντέγραψαν σενάριο ταινίας για να δείξουν την οργή τους για την οπλοκατοχή

αντέγραψαν-σενάριο-ταινίας-για-να-δεί-111998

Μια στρατηγική που κόπιαραν από την Οσκαρική ταινία «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» («Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι», Αγγλία/ΗΠΑ, 2017) ακολούθησαν ακτιβιστές για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια και την οργή τους για το πρόσφατο στυγερό έγκλημα σε σχολείο της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο λόγος για την ακτιβιστική ομάδα Avaaz που ανάρτησε τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες σε φορτηγά στέλνοντας μηνύματα κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Με μαύρα γυαλιστερά γράμματα οι διαφημιστικές πινακίδες έγραφαν: «Slaughtered in school» («Σφαγή σε σχολείο») , «And still no gun control?» («Κι ακόμα κανένας έλεγχος;»), «How come, Marco Rubio?» («Πως κι έτσι Μάρκο Ρούμπιο;»). Ο λόγος για τον γερουσιαστή που μετά την τραγωδία είχε αναφέρει ότι περιορισμοί στην οπλοκατοχή δεν θα είχαν αποτρέψει οπωσδήποτε την τραγωδία. Σύμφωνα με το CNN δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ίδιος ανέφερε ότι ο έλεγχος οπλοκατοχής δεν θα απέτρεπε μαζικούς σκοτωμούς όπως ο τελευταίος.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ (βραβευμένη με Όσκαρ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί. Τις βάφει κόκκινες και γράφει με μεγάλα μαύρα κεφαλαία γράμματα μήνυμα για τον Ουίλιαμ Ουίλοουμπι (υποψήφιος για Όσκαρ, Γούντι Χάρελσον), τον σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή σε μια προσπάθεια να μην ξεχαστεί το στυγερό έγκλημα. Η συνέχεια επί της οθόνης…

Σύμφωνα με την Emma Ruby-Sachs, ηεγτικό στέλεχος της Avaaz, οι πινακίδες επιστρατεύτηκαν για να συμβάλλουν στο να αλλάξει γνώμη ο γερουσιαστής και να υποστηρίξει την ελεγχόμενη οπλοκατοχή.

Την ίδια τακτική ακολούθησε μια άλλη ακτιβιστική ομάδα ονομαζόμενη Justice 4 Grenfell στη Μεγάλη Βρετανία με σκοπό να μη λημσονηθεί η τραγωδία της πυργκαγιάς που είχε ξεσπάσει στο Grenfell Tower τον Ιούνιο του 2017.

Κι αυτές οι πινακίδες που αναρτήθηκαν δημοσίως ήταν με μαύρα γράμματα σε κόκκινο φόντο αναγράφοντας: «71 dead» (71 νεκροί») «And still no arrests?» («Κι ακόμα καμία σύλληψη;»), «How come?» («Πως κι έτσι;»)

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου