ΔΙΕΘΝΗ

Νέο σφυροκόπημα στο Χάρκοβο – Οβίδα σκότωσε παιδί

νέο-σφυροκόπημα-στο-χάρκοβο-οβίδα-σ-111088

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός βομβαρδισμού κτιρίου κοντά στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις 19:05 στο χωριό Ντίνετς (…) οβίδα έπληξε οίκημα με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να βρουν τον θάνατο (μεταξύ αυτών ένα 7χρονο παιδί). Ένα άτομο ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα, υπογραμμίζεται.

Τουλάχιστον 27 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ο Σέρχι Μπολβίνοφ.

Στο στόχαστρο ρωσικής αεροπορικής επιδρομής στο Ζιτόμιρ της βορειοδυτικής Ουκρανίας βρέθηκαν ένα εργοστάσιο και μία δομή φιλοξενίας βετεράνων πολέμου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Απλοί κάτοικοι της πόλης διέμεναν σε αυτήν τη δομή εδώ και 20 χρόνια. Ήταν κυρίως συνταξιούχοι, βετεράνοι του σοβιετικού στρατού», δήλωσε ο Σέρχι Σουχόμλιν, ο οποίος σημείωσε πως δεν γνωρίζει αν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες από τον βομβαρδισμό.

Όσον αφορά στο εργοστάσιο που χτυπήθηκε, ανέφερε πως προμήθευε το 70% ορυκτοβάμβακα στην Ουκρανία. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σε αυτήν την αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με τον ίδιο.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου