ΔΙΕΘΝΗ

Ράκα: Κατερρίφθη συριακό αεροσκάφος από τζιχαντιστές

ράκα-κατερρίφθη-συριακό-αεροσκάφος-α-109234

Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατέρριψαν συριακό πολεμικό αεροσκάφος πάνω από τη Ράκα, επιχειρησιακή και διοικητική τους βάση στη Συρία, σύμφωνα με την οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Ανάλογες αναφορές μεταδίδει και το Reuters, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής.

«Οι μαχητές του IS έβαλαν κατά συριακού πολεμικού αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη. Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος που καταρρίπτεται από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών του συριακού καθεστώτος τον Ιούλιο και από την εγκαθίδρυση του χαλιφάτου, τον Ιούνιο» ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Το μαχητικό, είπε, καταρρίφθηκε ενώ πραγματοποιούσε επιδρομή στη Ράκα και κατέπεσε σε κατοικία της πόλης προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς.

Σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Twitter εμφανίστηκαν σχεδόν αμέσως «θριαμβευτικές» αναρτήσεις.

Οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινές επιδρομές κατά των περιοχών της Συρίας που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι πιθανόν οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις να επεκτείνουν τις επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την εξουδετέρωση των δυνάμεων των τζιχαντιστών.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου