ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Σφοδροί ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην Αχτύρκα

ουκρανία-σφοδροί-ρωσικοί-αεροπορικο-109133

Σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώνονται αυτήν τη στιγμή στην πόλη Αχτύρκα της περιφέρειας Σούμι, στην Ουκρανία, όπως μεταδίδουν και με βίντεο ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Δυο επιδρομές»

«Υποφέρει η Αχτύρκα, στην περιοχή Σούμι, από βομβαρδισμούς των εισβολέων – Δύο αεροπορικές επιδρομές σε υπεραγορά και μονάδα παραγωγής ενέργειας» γράφουν στην ανάρτησή τους στο Telegram τα Νέα της Ουκρανίας (новости Украины).

Καταστροφές

Δεν είναι η πρώτη φορά που βομβαρδίζεται η πόλη Αχτύρκα και πριν λίγο το πρακτορείο ειδήσεων της ανατολικής Ευρώπης Nexta ανάρτησε φωτογραφίες με καταστροφές από ρωσικούς βομβαρδισμούς τις προηγούμενες ημέρες.

Συνάντηση Κουλέμπα – Λαβρόφ

Σε λίγες ώρες ξημερώνει η 15η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Αττάλεια της Τουρκίας όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ουκρανίας και Ρωσίας, Ντμίτρο Κουλέμπα και Σεργέκι Λαβρόφ, παρότι είναι συγκρατημένη η αισιοδοξία για τα αποτελέσματά της.

Ο Κουλέμπα δήλωσε ότι η ουκρανική πλευρά εργάζεται σκληρά για να υπάρχουν τα καλύτερα αποτελέσματα από τη συνάντηση, στην οποία θα παραβρεθεί και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα γίνει ο τέταρτος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα, αν και υπάρχουν αναφορές από ουκρανικά ΜΜΕ ότι αυτή θα γίνει στις 10 ή 11 Μαρτίου.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου