ΔΙΕΘΝΗ

Έγινε η πρώτη δοκιμή εμβολίου για τον κορονοϊό σε ανθρώπους (video)

έγινε-η-πρώτη-δοκιμή-εμβολίου-για-τον-κ-107364

Δυο εθελοντές ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ευρώπη στους οποίους έγινε η πρώτη δοκιμή εμβολίου για τον κορονοϊό. Η δοκιμές ξεκίνησαν στην Οξφόρδη.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον κορονοϊό στους διεθνείς οργανισμούς, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook μια φωτογραφία με τη στιγμή που η πρώτη εθελοντής του προγράμματος την Οξφόρδη δέχεται το εμβόλιο.

Πρόκειται για την Dr. Elisa Granato, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι μια από τους δύο πρώτους εθελοντές στους οποίους έγινε ο εμβόλιο.

«Είμαι επιστήμονας, για αυτό ήθελα να υποστηρίξω την επιστημονική προσπάθεια όποτε μπορώ», είπε στο BBC. Και πρόσθεσε πως δεδομένου πως δεν μελετά ιούς και «ένιωθα αχρείαστη αυτή την περίοδο», αποφάσισε να βοηθήσει στις έρευνες ούσα εθελοντής για το εμβόλιο.

«Ένιωσα πως ήταν ένας εύκολος τρόπος να βοηθήσω, γι’ αυτό είμαι εδώ και είμαι ενθουσιασμένη», είπε.

Οι μισοί από τους αρχικούς 800 εγγεγραμμένους εθελοντές για την κλινική δοκιμή στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα λάβουν το εμβόλιο Covid-19, και οι άλλοι μισοί ένα εμβόλιο που προστατεύει από τη μηνιγγίτιδα αλλά όχι τον κορονοϊό.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες θα συγκρίνουν τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν με κορονοϊό στους επόμενους μήνες.

Δείτε την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου