ΔΙΕΘΝΗ

Σόδομα και Γόμορρα με σεξ μοναχών και… δακρυσμένες εικόνες σε μοναστήρι στην Κύπρο

σόδομα-και-γόμορρα-με-σεξ-μοναχών-και-1052548

Οι σεξουαλικές πράξεις καταγράφονταν και σε βίντεο – Πρωταγωνιστές δύο μοναχοί της Μονής Οσίου Αββακούμ, οι οποίοι ζήτησαν οι ίδιοι να καθαιρεθούν για να μη διασυρθούν – Το 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά και η αγορά διαμερισμάτων σε Πειραιά και Κύπρο

Η Εκκλησία της Κύπρου επιχειρεί να διευθετήσει «ενδοοικογενειακώς» ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που την αφορούν και σχετίζεται με τη δραστηριότητα μοναχών στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο χωριό Φτερικούδι.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορενής, Ησαΐας, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το μοναστήρι, αποφάσισε να του βάλει λουκέτο και να παραπέμψει το θέμα στην Ιερά Σύνοδο η οποία συνέρχεται αύριο και εκτός απροόπτου, θα «ξυρίσει» δύο μοναχούς. Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι οι δύο μοναχοί, όταν αποκαλύφθηκαν οι δραστηριότητες τους, ζήτησαν μόνοι τους να αποσχηματιστούν για να αποφευχθεί το σκάνδαλο που θα τους εξέθετε.

Τα στοιχεία που τους καίνε είναι οι σεξουαλικές συνευρέσεις σε χώρους του μοναστηριού, οι οποίες μάλιστα καταγράφονταν και σε βίντεο από κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι για λόγους ασφαλείας. Αισθάνονταν ότι ελέγχουν πλήρως το περιβάλλον και δεν έκλειναν τις κάμερες, οι οποίες κατέγραφαν τα πάντα.

Όταν οι φήμες που αφορούσαν το τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες, άρχισαν να μετατρέπονται σε κουτσομπολιό, έγινε αιφνιδιαστική έρευνα από τον οικείο Μητροπολίτη και παραλήφθηκαν τα βίντεο. Όταν οι Μοναχοί αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να διαψεύσουν τα όσα είχαν καταγραφεί ζήτησαν να αποσχηματιστούν.

avvakoum-1
avvakoum-2

Ωστόσο το σκάνδαλο δεν αφορούσε μόνο τις σεξουαλικές συνευρέσεις αλλά το σύνολο της λειτουργίας της Μονής.

Συχνά συνέβαιναν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο… οδηγώντας χιλιάδες ευκολόπιστους στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να το ενισχύσουν οικονομικά, αφήνοντας και τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το μύρο που έσταζε όταν «δάκρυζαν» οι εικόνες ήταν πραγματικό και για αυτό είχαν φροντίσει οι ίδιοι οι καλόγεροι έχοντας τοποθετήσει μηχανισμό που διοχέτευε μύρο στην εικόνα από δοχείο το οποίο δεν ήταν ορατό. Ο μηχανισμός ανακαλύφθηκε αλλά ουδείς θέλει να μιλήσει για την απάτη, ώστε να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί.

avvakoum-3
avvakoum-5

Τα «θαύματα» στη Μονή συχνά προβάλλονταν από βίντεο στο YouTube ενώ οι Μοναχοί είχαν έντονη δραστηριότητα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα τάματα και οι εισπράξεις στο παγκάρι από τους χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονταν στο Μοναστήρι αναζητούνται καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δύο μοναχοί είχαν φυλάξει στο κελί τους μεγάλα ποσά σε μετρητά που υπολογίζονται στο €1.000.000, αλλά και χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς με μεγάλα ποσά καταθέσεων ενώ είχαν «επενδύσει» και στην αγορά διαμερισμάτων στον Πειραιά και στη Κύπρο. Τα διαμερίσματα τα χρησιμοποιούσαν οι Μοναχοί για δική τους χρήση.

Η υπόθεση δεν έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και η έρευνα γίνεται εντός της Εκκλησίας.

Τα περί ηθικού και σεξουαλικού σκανδάλου, στη Μονή Οσίου Αββακούμ, επιβεβαίωσε ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρήστος Ευσταθίου, μιλώντας στον Αντέννα Κύπρου. Επιβεβαίωσε και ότι το θέμα θα τεθεί αύριο ενώπιον της Ιεράς Συνόδου η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση για καθαίρεση των δύο μοναχών.

«Ο Μακαριότατος (Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος) δείχνει μεγάλη ευαισθησία να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση η οποία μας θλίβει και μας πονεί. Αυτές οι καταγγελίες είναι θέματα ηθικής και σεξουαλικής φύσεως και οικονομικών ατασθαλιών που μπορεί να αγγίζουν μέχρι και τα όρια του σκανδάλου. Θα υπάρξει μαρτυρικό υλικό ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Θα ληφθούν αποφάσεις και δεν αποκλείεται να έχουμε πράξη καθαίρεσης» είπε ο Χρήστος Ευσταθίου.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου