ΔΙΕΘΝΗ

Αποστάσεις από την υποψηφιότητα Τραμπ κρατούν οι Μπους

αποστάσεις-από-την-υποψηφιότητα-τραμ-10522

Δεν θα παρέχουν πολιτική στήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ οι δύο πρώην πρόεδροι της οικογένειας Μπους. Μετά τον προκριματικό κύκλο που πραγματοποιήθηκε στην Ιντιάνα και οδήγησε στην έξοδο από την προεκλογική εκστρατεία του Τεντ Κρουζ και του Τζον Κέισιτς, άφησε ανοιχτό το πολιτικό πεδίο για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η οικογένεια Μπους είναι γνωστή για τη στήριξη που παρέχει στους υποψήφιους προέδρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καθώς είχε εκδηλώσει την υποστήριξή της στους πέντε τελευταίους προεδρικούς υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, δε θα πράξει το ίδιο κατά τη φετινή προεκλογική περίοδο καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «The Texas Tribune» ο γηραιός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει «συνταξιοδοτηθεί από την πολιτική» σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του, Τζιμ Μακγκράθ.

Ωστόσο, η συνταξιοδότηση θα ήταν επαρκής δικαιολογία εάν ο 91χρονος πολιτικός δεν είχε μιλήσει στις αρχές του χρόνου, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του γιου του, Τζεμπ Μπους για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Ο Τζεμπ Μπους αποχώρησε από τον προεκλογικό αγώνα το Φεβρουάριο.

«Επανήλθε από τη συνταξ για να κάνει ορισμένα πράγματα και να βοηθήσει τον Τζεμπ, αλλά αυτά αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα» δήλωσε ο Μαγκράθ για τη στάση που θα τηρήσει ο Μπους ο πρεσβύτερος έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπους ο πρεσβύτερος είχε λάβει ενεργό μέρος σε όλες τις προεκλογικές εκστρατείες των προεδρικών υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κατά τα τελευταία χρόνια, μεταξύ αυτών του γιου του, Τζορτζ Μπους το 2000 και το 2004, του Τζον Μακέιν το 2008, αλλά και του Μιτ Ρόμνεϊ το 2012, ενώ είχε υποστηρίξει και τον Μπομπ Ντολ, το 1996.

Αναφορικά με τον Τζορτζ Μπους, που άσκησε την προεδρία των ΗΠΑ ως ο 43ος πρόεδρος, δεν έχει σχέδια ν’ αναλάβει ενεργό δράση στη προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ακόμη και στο επίπεδο του σχολιασμού των εξελίξεων, δήλωσε βοηθός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο, αντίθετα με τη στάση σιωπής που τήρησε ο πατέρας του, ο Μπους Τζούνιορ έχει ασκήσει κριτική για το ύφος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, τονίζοντας ότι «το δυνατότερο άτομο σε ένα δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητα αυτό, που φωνάζει περισσότερο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου